Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cesarice proslavile 20 rođendan u Zagrebu

Neponovljive izvedbe vladarica hrvatske glazbe

Cesarice na sceni Lisinskog
Foto: Pixsel
05.12.2013.
u 13:21

Vrhunac koncerta bila je izvedba Runjićeve “Samo moru virujen” u kojoj su briljirali Vlatko Stefanovski i Tamara Obrovac

Što god pjevale, zagrebačke Cesarice imponiraju muzikalnošću, zvonkošću i kultiviranošću. To su dokazale i na rođendanskom koncertu u dvorani Lisinski (koja, na žalost, nije bila puna) na kojem je bilo mjesta i za bugarske i makedonske, ali i skladbe jedinstvene Tamare Obrovac, koja je uz intonativno pouzdane Cesarice do mile volje mogla izvoditi jazz vokalne bravure uz gitarista Uroša Rakovca. Cesarice nikada nisu bile samo klapa, njihovi glazbeni interesi uvijek su bili vođeni snažnom glazbenom intuicijom. No, kada pjevaju klapske pjesme, npr. “Zvizde mi kažu” ili “Zapivala tica mala” one su vladarice hrvatske vokalne scene predvođene nadnaravnim sopranom Ani Vuletić. Vrhunac kontemplativnog koncerta ipak je bila izvedba Runjićeve skladbe “Samo moru virujen” u kojoj je, uz Tamaru, briljirao i Vlatko Stefanovski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije