Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partizanska čistka
Povratak na članak

Nepodobni Cesarić, Ujević, Jurić Zagorka...

Objavljivati su smjeli Antun Barac, Božena Begović, Ivo Hergešić, Miroslav Krleža, Mato Lovrak, Novak Simić, Dragutin Tadijanović

Komentari 4

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
13:56 10.05.2017.

Hrvatima neprijatelji nisu potrebni dok imamo "naša" društva novinara i književnika. Kao i kvazi povjesničare tipa Klasića .

VL
ML
mladaklada
14:32 10.05.2017.

Ovakav nekorektan postupak je, ustvari, oblik lustracije. Današnji zagovaratelji lustracije trebali bi uzeti to u obzir. Ispravljanje nepravde drugom nepravdom nije pravda. Ako je lustracija samo eufemizam za čistku, onda nam nije potrebna.

VL
PA
padelica
07:55 12.05.2017.

Kako to da sam ja u lektiri imala sve ove pisce, i to na obaveznom popisu; osim njih, morali smo pročitati i određen broj "dodatnih" naslova. Ovo, drugim riječima, jednostavno nije istina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.