Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nemojte propustiti knjige koje sjaje!

Interliber
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
12.11.2013.
u 10:48

Kao i svih prethodnih 35 godina najveći međunarodni sajam knjiga i učila u Hrvatskoj privlači sve koji od riječi žive te one koji u njima uživaju i nalaze prijatelja.

Tjedan Interlibera je pred nama – prigoda je to za isticanje najnovijih naslova, bestselera koji to jesu i koji će to tek postati, autora koji se vraćaju ili tek dolaze, tržnica je to za čitatelje koji traže dobre popuste ili žele upoznati svoje omiljene pisce.

Profil Knjiga će, tradicionalno, nudeći više od 2000 naslova, spuštajući cijene od 20 do70%, promovirajući najaktualnije, biti jedan od glavnih nositelja „priče“ na Zagrebačkom velesajmu od 12. do 17. studenoga.

Doživljaj čitanja sigurno vam neće pokvariti kratka najava odabranih djela iz „izloga“, možda vam baš pomogne pri izboru.

Lauren Beukes – Djevojke koje sjaje

„Izvanredno. Knjiga o dvoboju dva sjajno realizirana lika. Nevjerojatno postignuće.” – Independent

Snažan, napet, privlačan triler koji ruši sve granice mogućeg.

U ovom je izuzetno napetu romanu Lauren Beukes uspjela spojiti gotovo nespojivo: akciju i liriku, triler i povijesni roman, SF i krimić. Djevojke koje sjaje prevode se na više od 20 jezika i osvajaju vrhove svjetskih top-lista.

***************************************************

Markus Zusak – Ja sam glasnik

„Pisac majstorski provlači čitatelje kroz brojne obrate koji se umnažaju prema nevjerojatnu raspletu.“ – Publishers Weekly

Ed Kennedy maloljetni je taksist koji se maločemu može nadati. Očajno je loš u kartama, beznadno zaljubljen u najbolju prijateljicu Audrey i potpuno predan svojemu psu Vrataru, koji obožava kavu. Njegova svakodnevica ispunjena je mirnom rutinom i nesposobnošću, sve dok jednoga dana ne spriječi pljačku banke.

Tada mu u poštanski sandučić stigne prvi as.

Tada Ed postane glasnik.

*************************************************

Malala Yousafzai – Ja sam Malala

„Možemo se samo diviti njenoj hrabrosti i odlučnosti. Govori s takvom snagom da često zaboravljamo da ima samo 16 godina.“ – The Times

Mali autobus pokupio je 9. listopada 2012. godine u školi u gradu Mingori u pakistanskoj dolini Svat grupu učenica da ih odveze kući. Na raskršću nedaleko od škole dva su ga muškarca zaustavila, a jedan od njih viknuo je: „Koja je među vama Malala?“ Jedna se djevojčica okrenula da mu kaže: „Ja sam Malala“, a on je izvukao pištolj i pucao joj u glavu...

**************************************************

Reza Arslan – Zelot: život i vrijeme Isusa iz Nazareta

U ovoj ponešto kontroverznoj biografiji autor Reza Aslan istražuje Isusovo porijeklo, obitelj, te opisuje način života u Nazaretu u vrijeme njegova rođenja. Posebno plastično opisuje i doba apokaliptičnog žara u kojem je Isus živio te Palestinu prvog stoljeća, zemlju skromnih ljudi. Razgrćući pri tome mitove koji su se stoljećima stvarali, autor baca novo svjetlo na „najveću priču ikad ispričanu“ i na jednu od najutjecajnijih i najzagonetnijih ličnosti u povijesti čovječanstva.

**************************************************

Kristine Barnett – Iskra: kako sam u autističnom sinu pronašla genija

„Izvanredno – Jake je neobičan, ali takva je i njegova nadčovječna majka.“ – Booklist

Na početku je sve izgledalo normalno, dječak se nakon porođaja normalno razvijao, prohodao, progovorio, ali je s dvije godine odjednom prestao govoriti, počeo se ponašati čudno, izbjegavati ljude, zatvarati se u sebe. Njegova se majka zabrinula, zatražila stručnu pomoć te saznala da je njen sinčić Jake autist, da je riječ o vrlo teškom slučaju te da se ne treba nadati da će moći pohađati školu, da vjerojatno nikada neće moći naučiti čitati ni pisati, niti savladati mnoge obične vještine, poput vezanja cipela.

**************************************************

Stevo Karapandža – Kreativna kuhinja

U proteklih je 40 godina ovaj veliki majstor kuhinje prodao više od dva milijuna primjeraka svojih „malih tajni“!

Kreativna kuhinja sa 285 recepata, popraćena vrhunskim fotografijama, svima otvara novi prostor za uživanje, a Stevo Karapandža opet, kako u pogovoru kaže književnik i gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, živi u svakom domu, u svakoj kuhinji kao dobri duh koji nam velikodušno otkriva svoje tajne, ne tražeći ništa zauzvrat.

*********************************************************

Na Profilovoj središnjoj pozornici u 5. paviljonu (štand 1d – 1e) autori i stručnjaci promovirat će i sljedeća vrijedna izdanja: Marko Alerić i Tamara Gazdić-Alerić: Hrvatski u upotrebi, Ankica Begić: Indijanac Komanč, moj brat po krvi, Milana Vuković Runjić: „Draga Milana“ u Italiji, Kay Woodward, ilustrator: Manuel Šumberac: Snježna kraljica, Kate Mitchell (Kata Mijić): Okajani grijesi, Vesna Krmpotić: Portret majke Indije, dr. Lejla Kažinić Kreho: Dijeta 21. stoljeća, Dale Archer: Više nego normalno, Majda Rijavec i Dubravka Miljković: Teen psiha, Ivana Simić-Bodrožić: Za što sam se spremna potući, Mani Gotovac: Fališ mi u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi, Ljubica Uvodić-Vranić: Avantura osobne promjene 3: priručnik za rastavljene roditelje koji vole svoju djecu – 41 primjer iz prakse, Gojko Berić: Zbogom XX. stoljeće: sjećanja Ive Vejvode.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?