Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobožnost križnog puta

Neka tvoj životni put bude sličan Kristovu

Put obraćenja
VL
17.03.2016.
u 14:45

Prođi 15 postaja predivne pobožnosti u spomen Kristove muke i doživi obraćenje!

Večernji list u suradnji sa Zakladom Biskup Josip Lang ovom knjižicom uvodi vas u nasljedovanje Isusa na njegovu križnom putu.

Svaki čovjek ima svoj životni križni put. Kod nekoga je teži, a kod nekoga je duži. Niti jedan križni put nije lagan. Ovisi kako ga shvaćamo i prihvaćamo. Ovaj križni put koji nosi naslov „Put obraćenja“ uvijek će biti aktualan i potreban svakom čovjeku jer je on odgovor na Isusov zahtjev i poziv: „Obratite se i vjerujte Evanđelju“ (Mk 11, 15). To je životni križni put, koji nas na jedan meditativni način suobličuje Kristu na njegovu križnom putu. On ulazi u naše životne situacije, i želi nas upozoriti da kroz svoj život i mi trebamo proći svoje križne putove. Križni put „Put obraćenja“ ili „Zovički Križni put“ je zapravo izraz našeg suživljavanja s Kristovom mukom i smrću. Naučimo nositi životne križeve i budimo ispunjeni Njegovim Duhom. Budimo poput Krista, ljudi za druge, budimo prisutni i suosjećajni sa onima koji pate, koji su u potrebama i sa onima koji su siromašni.

Smisao ovog križnog puta „Put obraćenja“ je ta, da dok razmatramo muku i smrt Kristovu, i sami doživimo promjenu, obraćenje, te da nasljedujemo Isusa na njegovom križnom putu, kako bismo ga jednom mogli susresti i vječno biti u Njegovu kraljevstvu na nebesima.

U prodaji na svim kioscima i na www.mondo.hr za samo 19,90 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije