Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split traži smjene

‘Neka DORH hitno istraži Tončija Bilića i Berislava Šipuša’

Berislav Šipuš Tonči Bilić
Foto: Pixsell
21.02.2014.
u 11:28

Od Bilića traže i neopozivu ostavku, kao i da se utvrdi odgovornost bivših dogradonačelnika Jure Šundova i Anđelke Visković

Radničko vijeće HNK Split uputilo je prijavu Državnom odvjetništvu tražeći hitnu i neopozivu ostavku intendanta Tončija Bilića (na slici desno) zbog protuzakonitih radnji i teškog stanja u teatru. Istragu zbog sukoba interesa traže i za zamjenika ministrice kulture Berislava Šipuša (lijevo na slici) te odgovornost bivših dogradonačelnika Anđelke Visković i Jure Šundova.

Zahtijevaju smjenu Bilića i kao intendanta HNK Split i ravnatelja Splitskog ljeta zbog ugovora iz 2012., neprihvatljivog dijeljenja radnih obveza između teatra i Zbora HRT-a te obnašanja brojnih drugih funkcija, poput predsjednika Hrvatske glazbene mladeži, a što u konačnici rezultira repertoarnom politikom splitskog teatra i Splitskog ljeta sa svim obilježjima privatnih pogodovanja i sukoba interesa.

Traže hitno raspisivanje natječaja za novog intendanta HNK Split i ravnatelja Splitskog ljeta, reviziju financijskog izvještaja i poslovanja i HNK Split i Splitskog ljeta u 2013. godini, kao i planova, razvojnih i financijskih za 2014.; pregled svih ugovora između HNK Split, Splitskog ljeta i HRTV-a kako u vezi s realizacijom 59. splitskog ljeta tako i u vezi s koprodukcijom serijala o Ivi Tijardoviću.

Radničko vijeće smatra odgovornim i Kazališno vijeće zbog zavisne i inferiorne pozicije koju im je nametnuo intendant u pogledu većine temeljnih ovlasti. Predlažu i povrat statutarne odredbe o pet članova Kazališnog vijeća jer, kako ističu, ne postoji nijedan argument za povećanje broja članova. Traže i tematsku raspravu Gradskog vijeća o HNK Split i Splitskom ljetu, ali tek nakon provedbe ozbiljne i nezavisne stručne analize.

>>Nije uspjela smjena Kazališnog vijeća HNK Split

Komentara 2

TM
tesla moj ponos
11:27 25.02.2014.

Čemu kazalište. Ionako je cijela država u jednoj velikoj predstavi u kojoj se ne zna tko pije a tko plaća !

IH
ivica.horvat
12:57 25.02.2014.

Čisti čistijancati nepotiszičko-rodijačko-frendovski klan sa šefom koji ih gleda sa lijepog obronka Zagrebačke gore. Misle da baš nitko ništa ne kuži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije