Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga

"Nek zabava počne" Niccolòa Ammanitija - novi naslov iz Profila

Niccolò Ammaniti, Nek zabava počne\", knjiga
arhiva VL
13.10.2010.
u 14:10

Riječ je novom romanu talijanskog književnika za koju su kritičati u Italiji već zapisali: ovo je knjiga koja vas tjera da se smijete premda i te kako dobro znate da biste trebali plakati.

Ideja je jednostavna: u nekadašnjem gradskom parku u srcu Rima građevinarski mogul Sasà Chiatti sagradio je rezidenciju i namjerava je otvoriti zabavom o kojoj će se pričati barem nekoliko idućih stoljeća. No Chiatti u legendu ne namjerava ući uz švedski stol i laganu glazbu. Političari i zvijeri iz propalih istočnoeuropskih cirkusa, poduzetnici i bugarski kuhari s paranormalnim moćima, beskrvne manekenke i crni goniči slonova, slavni nogometaši i davno izgubljeni olimpijci... na možda i najžešće Ammanitijevo finale pozvani su svi koji u Italiji nešto znače, a i ponekto koga ne biste očekivali. Tamo je Fabrizio Ciba, obljubljeni književnik u stvaralačkoj krizi. Tamo su i Zvijeri Abadonove, četveročlana sotonistička sekta s planom. S njima, zabava stvarno  može početi.

Riječ je novom romanu talijanskog književnika Ammanitija za koju su kritičati u Italiji već zapisali:  ovo je knjiga koja vas tjera da se smijete premda i te kako dobro znate da biste trebali plakati.

Niccolò Ammaniti (1966.) rođen je i živi u Rimu. Njegove su knjige prevedene u 44 zemlje svijeta. Na hrvatskom su objavljeni romani Ja se ne bojim, Pokupit ću te i odvesti, Kako Bog zapovijeda te pripovjedna zbirka Blato. Smatran najinovativnijim autorom suvremene talijanske proze, Ammaniti se među piscima svojeg naraštaja ističe, između ostaloga, nevjerojatno izbrušenom i koherentnom romanesknom strukturom, u kojoj se svaki od brojnih elemenata, likova, sporednih radnji, savršeno uklapa u cjelinu: naizgled nespojive životne priče i sudbine susreću se i prepleću kao da nikada i nikako drukčije nije ni moglo biti. Uz hvalospjeve publike i kritike, roman "Nek zabava počne" prodao se samo u Italiji u više od 350.000 primjeraka i ne silazi s ljestvica najčitanijih naslova.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije