Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Ne propustite veliki tamburaški spektakl

Ako volite tamburašku glazbu, ne propustite tamburaški događaj godine, 26. listopada, i osigurajte svoje mjesto u KD Lisinski
20. rujna 2016. u 11:39 486 prikaza
Šima Jovanovac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

I ove godine Šima Jovanovac priprema spektakl u Lisinskom. U povodu dana sv. Šimuna, proslavit će svoj imendan i 51 godinu bogate glazbene karijere.

Osim Šime, za odličnu će se atmosferu pobrinuti i tamburaški orkestar Krunoslava Dražića, Ivica Pepelko, Kvartet Gubec, Pero Galić (Opća opasnost), Bosutski bećari, Vranac, ŽPS "Đakovčanke„ Folklorni ansambl "Lisinski", Meri Cetinić, Minea te posebni gost Nedžad Salković.

Voditelj programa ove godine bit će Dalibor Petko, a dodatan dojam cijelom slavlju dat će i posebna scenografija.

Lisinski sam po sebi daje jedan poseban ugođaj, a uz ovakvu listu izvođača kakva se priprema bit će to doista nezaboravan koncert za sve ljubitelje slavonske glazbe.

Šima Jovanovac rođen je 1952. godine u Gradištu pokraj Županje. Početno glazbeno obrazovanje i iskustvo stekao je još u nižim razredima osnovne škole svirajući u tamburaškom orkestru. Kasnije je, kao gimnazijalac, nastavio svirati u tamburaškim orkestrima i pop grupi Crveni makovi. U to vrijeme skladao je i svoje prve pjesme, koje je kao kantautor počeo i javno izvoditi. Potom je desetak godina djelovao kao učitelj glazbe u Gradištu, sudjelujući vrlo aktivno u glazbenom i kulturnom životu svoga zavičaja.

Jedan je od utemeljitelja Hrvatske glazbene unije. Osnovao je i nakladničku kuću »Multi Music Media«, a dvije godine kasnije i producentsku kuću M Audio Video Produkcija, za koju su snimali mnogi ugledni izvođači hrvatske tamburaške glazbe: Zlatni dukati, Kristali, Romanca, Slavonske Lole, Viktorija Kulišić i drugi.

Osnivač je i umjetnički ravnatelj BRODFESTa, hrvatskog festivala domoljubne pjesme. Nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu. Njegove su skladbe često nagrađivane na mnogim uglednim festivalima tamburaške glazbe.

Ulaznice za veliki tamburaški spektakl "Šimunovo u Lisinskom" su u prodaji na blagajni KD Lisinski te na ulaznice.hr.

Požurite po svoju ulaznicu jer je interes za ovaj spektakl vrlo velik.

Ključne investicije
Sedam projekata od 60 milijardi kuna koji će promijeniti Hrvatsku
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati