Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djelatnici osječkog hnk
Povratak na članak

'Ne pretvarajte naš grad u kazalište apsurda'

Osječki HNK ovoga mjeseca ostao je obezglavljen jer se vlasnici, odnosno grad Osijek i Osječko-baranjska županija nisu dogovorili oko imenovanja v.d. intendanta

Komentari 4

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
10:40 28.12.2013.

Tko plaća održavanje četiri Hrvatska narodna kazališta, taj i odlučuje tko će, kaj će i kak će. Sve ostalo je doslovno prerverzan odnos. Uostalom, kome trebaju četiri opere, četiri baleta, itd. Tko to plaća? I koliko zaista Hrvatska ima opernih pjevača, baletanki, itd. (tko pleše, Rumunjke, Ruskinje ak Bog da, itd.?) Nemam ja ništ protif elitne kulture i umjetnosti, štoviše, ali nek se pita sve te velike ljubitelje npr. opere koliko bi dali iz svog osobnog žepa da se održi operni ansambl koji "im život znači" i "bez kojeg bi bili naprosto estetski i stilski osakaćeni". Ako ne bi ništa dali, onda fajrunt. Da se malo stave karte na stol, tj. za promjenu bez tog lažnog i licemjernog pretvaranja!

VL
Avatar delminium
delminium
10:42 28.12.2013.

Čestitam vlasti koju predvodi Biljana Čupurdija Borzan. Zamislite tu vlast podržava i Ante magistar Đapić ali i Karamarkov HDZ. . Osiječani šteta HDSSB je za ovu vlast ipak bio premija.

VL
CR
crniohhelo
10:23 31.12.2013.

Vrlo je vazno upravo sada nakom svih tih ratnih situacija u H

VL
CR
crniohhelo
10:59 31.12.2013.

U hrvatskoj jedno kazaliste u Slavoniji u Osijeku imati je od velikoga znacaja ne samo kulturnoga sto je jako vazno, i politicki znacaj je jako vazan jer rat je puno toga promjenio i tako se je isto promjenio osjecaj za Hrvatsku kulturu za Hrvatski narod koji zivi u Slavoniji udaljen od Zagreba i drugih kulturnih ustanova i zato je jako vazno taj kulturni dijamant to Osjecko kazaliste sa svim svojim problemima podrzavati i upravo njima pomoc dati koja rad kazalista podrzava a ne pokusati to kazaliste u svome radu otezavati i mozda sa tom idejom doci da se to kazaliste zatvori, to bi bila velika greska, ja govorim iz iskustva kao baletni plesac ja sam radio isto nekoliko godina u Zagrebu i poslije u svim drugim stranim zemljama i u tim svim zemljama pokusa se uvijek velika paznja posvetiti svim tim kazalistima koja su u blizini sa granicama susjednih zemalja jer upravo tamo je jako vazno kulturu svoje zemlje ne zanemariti ne zapustiti, ta kultura se mora forsirati sa punom snagom i energijom i zato nedajte da neke politicke igre budu jace nego kulturne igre, jer povijest nas uci politicke igre nestaju u zaboravu, a samo sto ostaje je kultura jednog naroda, jedne nacije, bez kulture nestaje svaka nacija i HRVATSKI NAROD je imao i ima svoju veliku povjesnu kulturu i na tu mora jako jako paziti i zato neka KULTURNE IGRE pocnu isto u Slavonji u Hrvatskome kazalistu u OSIJEKU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.