Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irena Škorić
Povratak na članak

Ne mogu i neću funkcionirati u klanovima. Zato HAVC ne financira moje filmove

Povodom gostovanja na desetom izdanju Mostar Film Festivala redateljica govori o stanju u kinematografiji i filmovima koje želi snimiti

Komentari 3

SP
Spezispezi
12:18 01.12.2016.

O HAVC-u sve govore činjenice; za dokumentarac o Ovčari - 0 kn, za laž o masakru na Uni - 250.000 kn. To je čista če.t.n.čka organizacija.

VL
Avatar abakus
abakus
12:42 01.12.2016.

O HAVC-u je već dosta rečeno, tako da neću o tome. Zanimljiv članak. Gledao sam film "Sve je bio dobar san" - riječ je o zaista potrebnom i potresnom filmu. Volio bih vidjeti i druge filmove koji bi nam na sličan način približili druge heroje Domovinskog rata, Blagu Zadru među prvima. Što se tiče drugog filma, "Neželjena baština", i to je tema o kojoj treba progovoriti, iako će se ona manje svidjeti desno orijentiranoj populaciji od prvog filma. Bio je jedan spomenik koji je srušen tijekom Domovinskog rata: Spomenik koji je prikazivao čovjeka kako nosi ranjenog druga. Zaista ne znam zašto je srušen i žalim za njim. Jedno su spomenici koji su veličali petokrake i druge simbole bivšeg režima, a nešto sasvim drugo ovakvi. U svakom slučaju, jedan dokumentirani pregled svih tih srušenih spomenika dobro je došao. I rado ću pogledati i ovaj drugi film čim mi se ukaže prilika za to.

VL
AU
autoritet
23:58 12.12.2016.

Večernji napisao nešto realno o HAVC-u? Ajde neka sam i to vidio, ali sad očekujem barem 10 članaka o nezamjenjivom Hrvoju Hribaru koje će napisati Oremović i Zajovićka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.