Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanićgradska ulica

Natječaj za oslikavanje betonskih stupova ulične rasvjete

stupići
arhiva
18.05.2010.
u 09:32

Urbano-likovna akcija "Volim Pešču" održava se svake godine na području gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, a njen je cilj podizanje estetske kvalitete prostora te stvaranje ugodnog ambijenta za boravak.

Urbano-likovna akcija "Volim Pešču" održava se svake godine na području gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, a njen je cilj podizanje estetske kvalitete prostora te stvaranje ugodnog ambijenta za boravak. Tako su dosadašnje akcije "Volim Pešču" bile vezane za uređenje zapuštenih pročelja zgrada, školskih zidova i dvorišta, uglavnom graffiti tehnikom.

Akcija "Volim Pešču" održat će se u subotu, 12. lipnja 2010., a umjetnici odabrani za sudjelovanje oslikat će 13 betonskih stupova ulične rasvjete u Ivanićgradskoj ulici.

Pravo prijave na natječaj imaju svi umjetnici s područja Republike Hrvatske.

Rok za predaju prijava na natječaj je 28. svibnja 2010. godine, a naknadne i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Prijava mora sadržavati skicu predloženog rada u digitalnom obliku (JPG, GIF, TIFF formatu) s naznačenom tehnikom, kratki životopis umjetnika s istaknutim kontakt podacima.

Specifikacija 13 stupova rasvjetnih tijela:

visina stupa: 240 cm

promjer: 23 cm

ukupna površina za oslikavanje: 173 cm²

Trinaest radova koji će se izvoditi u sklopu ovogodišnje akcije "Volim Pešču" odabrat će Stručni savjet Kulturnog centra Peščenica najkasnije do ponedjeljka, 7. lipnja 2010. Prijave možete slati na: Kulturni centar Peščenica za natječaj: "Volim Pešču"

Ivanićgradska 41a

10000 Zagreb

Komentara 4

DU
Deleted user
11:05 18.05.2010.

moš mislit oslikavanja. Sve će se svesti na \"sprejanje\" po uzoru na klošarske kvartove američkih velegradova. Nekome je to lijepo jer tako misli da živi u Americi, doduše ne u nekoj lijepoj četvrti nego u Harlemu, Bronxu i sl. Ja stup ili zid na svojoj kući sigurno neću dati u ruke takvim umjetnicima.

DO
doktorica
09:40 18.05.2010.

Šaranjem po fasadama i stupovima se grad uništava.

OB
-obrisani-
10:15 18.05.2010.

Pravila jasno kažu da natječaj nije za Bosance. :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije