Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je otplesao?

Naše balerine odmah su u Crnom labudu prepoznale dublericu

black swan6
Foto: Arhiva VL
1/3
29.03.2011.
u 15:54

Dive zagrebačkog baleta u siječnju su u Večernjaku govorile o sjajnoj dublerici u ključnim plesnim scenama Crnog labuda

Kontroverzije oko filma Crni labud, čija ekipa nije titulirala profesionalnu balerinu Sarah Lane, a koja je nedavno izjavila kako je otplesala većinu važnih scena u filmu, ne jenjavaju.

Redatelj Darren Aronofsky danas se oglasio priopćenjem u kojem tvrdi da je lijepa glumica Natalie Portman sama otplesala 80 do 90 posto svih plesnih scena.

- Natjerao sam montažera da izbroji sve korištene sekvence. U filmu je 139 plesnih scena, od kojih 111 pleše sama Portman, a u 28 se pojavljuje dublerica Sarah Lane. To je realnost - napisao je Aronofsky.

Zanimljivo, u doba premijere filma, kad su svjetski mediji naveliko prenosili da je Natalie Portman nakon godinu i pol priprema sama iznijela zahtjevnu ulogu, naše su balerine u razgovoru za Večernji list ukazale na postojanje dublerice koja u filmu pleše ključne scene.

– Natalie Portman savladala je neke osnove, ali morala bi još mnogo raditi da odigra uvjerljivu baletnu ulogu. Ona to sigurno nije otplesala sama. Njezina dublerica, a pojavljuje se u svim širokim kadrovima, ima mnogo bolju tehniku. To se posebno vidi u pokretima glave – objasnila je tada ravnateljica Baleta HNK u Zagrebu Irena Pasarić.

S njenom se ocjenom složila i primabalerina Edina Pličanić, ipak sklonija pohvaliti Natalie Portman.

– Naravno da u njenoj izvedi ima nesavršenosti, pa ne postaje se balerina u godinu i pol. Ali to su stvari koje vidimo mi, prosječnom oku one su neprimjetne jer se Portman očito dugo i predano pripremala za ulogu - rekla nam je tada.

Upravo zahvaljujući neiskustvu filmske publike, priča o Natalie koja se u godinu i pol “pretvorila” u balerinu dobro se primila u medijima i javnosti, koja je sada zgrožena činjenicom da u filmu postoji dublerica, bez obzira na to pleše li 10 ili 90 posto kadrova. Kao da nije jasno da je u hollywoodu i tako sve iluzija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije