Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća slikovnica

'Naša Zola' podučava o životu sa slijepima

\'karlovac mirsad becirovic tajnik udruge slijepih grada karlovca i karlovacke zupanije, 260809 photo: kristina stedul fabac/vecernji list\'
Kristina Štedul Fabac
03.10.2009.
u 23:38

Priča je iz stvarnog života i govori o tome kako je odrastati uz slijepog oca i psa vodiča, a glavni lik je djevojčica Ema, koja pohađa vrtić Novi centar.

"Naša Zola" treća je slikovnica koju je izdala Udruga slijepih Karlovca i Karlovačke županije.

Priča je to iz stvarnog života, a govori o tome kako je imati slijepog tatu i odrastati uz psa vodiča. Glavni lik je djevojčica Ema, koja pohađa karlovački vrtić Novi centar, gdje je slikovnica i predstavljena.

Djeca su bila oduševljena, a osnovni je cilj educirati ih o pristupu slijepima i komunikaciji s njima.

Kako je rekao tajnik Udruge Mirsad Bečirović, ta je slikovnica zapravo oproštaj od psa Zole, jer ide u zasluženu mirovinu. Proteklih godina redovito je bila uključena u brojne akcije u Karlovcu kako bi se najmlađima, ali i ostalim stanovnicima, približio svijet slijepih osoba. Slikovnica je tiskana u 1500 primjeraka i dobit će je sva djeca u karlovačkim vrtićima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije