Naslovnica Kultura Glazba

Nakon Pariza Mozartine u eteru s novim singlom

“Bilo je dobro dok je trajalo” - Mozartine ft. Ivan Dečak
05. lipnja 2015. u 13:44 568 prikaza
Mozartine
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/3

Izvrstan zagrebački djevojački zbor prije nekoliko dana vratio se svoje koncertne turneje. Naime, nakon što su proteklih godina proputovale dobar dio Europe i svijeta (Bruxelles, London, Stockholm, Varšava, Budimpešta, Ancona, Beč, Graz, New York i dr.), krajem svibnja Mozartine su oduševile parišku publiku kojoj su se predstavile sa koncertnim programom klasične glazbe i programom hrvatskih skladatelja.

Po povratku u Zagreb, djevojke su se vratile u studio u kojem sa producentima Draganom Brnas Fudom i Nikšom Bratošem završavaju svoj novi album. Album je drugačiji od svih dosad izdanih od strane ovoga zbora, te će nam na tržište donijeti nešto novo, novi zvuk i obrade četrnaest hitova sedam hrvatskih renomiranih izvođača. Publika je već upoznata suradnjama Mozartina sa Damirom Urbanom, Zlatanom Stipišićem Gibonnijem i Nenom Belanom, a narednih dana predstaviti će se i nova suradnja, ona sa frontmenom Vatre, na pjesmi “Bilo je dobro dok je trajalo” sa Ivanom Dečakom.Inace, ovo nije prva suradnja Ivana i Mozartina, kako su one vec nastupile na koncertu Vatre u Tvornici kulture.

Novi singl “Bilo je dobro dok je trajalo”, Mozartine ft. Ivan Dečak predstaviti će premijerno u ponedjeljak, 8.lipnja u 14 sati u emisiji “Music pub” Zlatka Turkalja na HR2. Nakon uspjeha obrade Gibonnijeve pjesme “Vrata do nas”, te pjesme “Rijeka snova” ft. Neno Belan i “Glas jeka” ft. Damir Urban, vjerujemo i da će se i ova pjesma svidjeti široj publici te osvojiti radijski eter.

Mozartine će za zagrebačku publiku zapjevati u Hrvatskom glazbenom zavodu dana 14.lipnja, međutim, kako karata za isti koncert više nema, svi oni koji nisu uspjeli nabaviti svoju ulaznicu, zbor će moći čuti u Bazilici Srca Isusova na dan 02.srpanj, također u Zagrebu. Zanimljivo je da će im se na srpanjskom zagrebačkom koncertu pridružiti i izvrstan djevojački zbor iz Kanade, British Columbia Girls Choir, koje će Mozartine ugostiti tijekom europske turneje ovoga zbora. Osim u Zagrebu, Mozartine i British Columbia Girls Choir nastupiti će i u Katedrali na Hvaru u sklopu Hvarskog glazbenog ljeta 29.lipnja.

Ne zaboravite biti uz HR2 u ponedjeljak, te prvi poslušati “Bilo je dobro dok je trajalo” u izvedbi Mozartine ft. Ivan Dečak.

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas