Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK SPLIT

Nakon ostavke Jasena Boke odlazi i Čikeš

Jasen Boko
pixsell
25.06.2013.
u 23:30

Bit će zanimljivo na jesen kad će, nadajmo se, intendant Tonči Bilić objaviti imena svojih prvih suradnika. A, splitskom HNK baš nekako "ne ide"

Ništa vam ne mogu potvrditi, ni to hoće li Belmondo Miliša biti novi ravnatelj Drame. Ne želim komentirati nagađanja nakon što je Jasen Boko podnio ostavku. Fokusirani smo na Splitsko ljeto, u ovom trenutku jedino što nas zanima jesu umjetnički programi – kazao nam je jučer maestro Tonči Bilić, intendant HNK Split.

Fin i škrt na riječima

Kao i uvijek, vrlo fin i uglađen, ali škrt na riječima, intendant ne želi javno objelodaniti tko će biti novi ravnatelj splitske Drame. Može se to, međutim, iščitati iz izjave Jasena Boke.

– Mislim da je u redu da do kraja dovedem dramski program Splitskog ljeta i da izađem ususret novom ravnatelju Drame. Da mu se ne dogodi što i meni, da mora realizirati program sezone koja nije njegova. Ja ću, sukladno dogovoru s intendantom, u HNK ostati kao dramaturg i tako pomoći daljnjem radu Drame, koja ne bi trebala patiti zbog ove promjene. Vjerujem u dobru suradnju s novim ravnateljem, kojeg dobro poznajem i čiji rad cijenim. Ali ja nisam taj koji treba objavljivati promjene u upravi – rekao nam je, potvrdivši da njegova ostavka iz osobnih razloga stupa na snagu 1. listopada.

Dok Boko ističe da je zadovoljan sezonom u koju je ušao u prosincu 2012., splitska publika baš i nije s oduševljenjem prihvatila tri dramske premijere: \"Amerikansku jahtu u splitskoj luci\", \"Peer Gynta\" ni \"Pritiske nove generacije\". No, nitko nije bio nezadovoljan njegovim imenovanjem na mjesto ravnatelja Drame. Svi vele: \"Boko je čovjek od struke. A, i iz Splita je!\"

Nikako im ne ide

Po kazalištu se već dugo priča kako, osim Boke, odlazi i Ivica Čikeš.

– Čikeš je i tako v.d. ravnatelja Opere. Vidjet ćemo hoće li biti kakvih promjena – rekao nam je šturo intendant Tonči Bilić odgovarajući na upit što će biti s nacionalnim prvakom. Njega će navodno na mjestu šefa Opere zamijeniti Leo Katunarić, koji dolazi iz dramskih krugova. Bit će zanimljivo na jesen kad će, nadajmo se, intendant Tonči Bilić objaviti imena svojih prvih suradnika. A, splitskom HNK baš nekako \"ne ide\".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije