Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Nakon Italije splitska Bajadera i u Slavonskom Brodu

bajadera
23.02.2010.
u 14:45

Splitski balet nedavno se vratio s duge i uspješne talijanske turneje gdje je gostovao u 22 grada i 34 izvedbe tri naslova iz svoga klasičnog repertoara.

Baletni ansambl splitskog HNK gostovat će u petak 26. veljače u Slavonskom Brodu izvedbom baleta Bajadera Ludwiga Minkusa. Splitski balet nedavno se vratio s duge i uspješne talijanske turneje gdje je gostovao u 22 grada i 34 izvedbe tri naslova iz svoga klasičnog repertoara.

Bajadera je na sceni splitskog kazališta premijerno izvedena lani u ožujku, a prema klasičnoj koreografiji Mariusa Petipae, odnosno verziji Ponomarjeva i Čabukainija, režirala ga je i koreografiraja Valentina Ganibalova, nekadašnja prvakinja petrogradskog baleta Kirov. U glavnim ulogama u Slavonskom Brodu plešu bajadera Irina Čaban, Artjom Žusov i Julija Pivotskaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije