Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nakon 62 godine, Bjelovar ponovno ima profesionalno kazalište s premijerom predstave "Čaruga"

Gradska kazališna kuća Bjelovar
Foto: Gradska kazališna kuća Bjelovar
1/8
20.05.2024.
u 14:55

Predstava "Čaruga", prema tekstu Ivana Kušana i u režiji renomiranog Ivice Buljana, donosi priču o komičnom junaku koji se snalazi u svijetu prepunom većih varalica.

S ponosom je najavljen povratak profesionalnog kazališta u Bjelovar nakon dugih 62 godine. Ministarstvo kulture i medija službeno je 17. svibnja odobrilo osnivanje Gradske kazališne kuće Bjelovar, koja je već u subotu, 18. svibnja, u prepunom Domu kulture premijerno izvela predstavu "Čaruga". Svečanom događaju prisustvovali su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te župan Marko Marušić, čime su uveličali ovaj povijesni trenutak.

Uloge su sjajno utjelovili Bojan Navojec, Nina Violić, Sreten Mokrović, Frano Mašković, Vedran Živolić, Ružica Maurus, Pavle Vrkljan, Ivan Čuić i Pavle Matuško. Bojan Navojec, Bjelovarčanin, iznimno je ponosan što može biti dio ponovnog rađanja profesionalnog kazališta u svom rodnom gradu.

Bojan Navojec
"Ovo je prva premijera nakon više od 60 godina, što znači da smo imali dužu pauzu. Fantastično je što se to dogodilo. Ovo je samo jedna od lijepih stvari koje nam se događaju. Poseban događaj u obnovljenom i prekrasnom prostoru. Mislim da imamo mjesto za održavanje predstava i drugih događanja. Ovo je vjerojatno početak divne suradnje i prijateljstva," izjavio je Navojec.

Foto: Gradska kazališna kuća Bjelovar

Redatelj Ivica Buljan također je izrazio svoje zadovoljstvo i entuzijazam zbog brze i uspješne realizacije projekta.

Ivica Buljan
"Sav taj proces odvijao se relativno brzo – od poziva Grada Bjelovara do odluke o tekstu. Dubravka Vrgoč i ja smo se brzo složili da 'Čaruga' bude naš odabir, s Bojanom Navojcem u glavnoj ulozi. S ovim sastavom i visokim umjetničkim ambicijama, ovo je krimi komedija koja će nasmijati, ali i ponuditi dubinu," naglasio je Buljan.

Gradonačelnik Dario Hrebak nije skrivao ponos zbog ovog izuzetnog kulturnog postignuća.

Dario Hrebak
"Ovo je povijesni dan za Bjelovar. Mnogo se toga dogodilo u posljednjih nekoliko godina, ali ovo je šlag na torti. Kultura je jagoda na vrhu i ponosan sam što Bjelovar ponovno ima svoju vlastitu predstavu i produkciju nakon 62 godine," istaknuo je Hrebak.

Foto: Gradska kazališna kuća Bjelovar

Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, otvorio je novu Gradsku kazališnu kuću Bjelovar, izražavajući svoju radost.

Gordan Jandroković
"Radostan sam što jedna od prvih aktivnosti u ovom mandatu može biti ovdje u Bjelovaru. Ponosan sam kao rođeni Bjelovarčanin što grad dobiva profesionalno kazalište. Čestitam svima," rekao je Jandroković.

Denis Hladiš, ravnatelj KMC-a Bjelovar, otkrio je ambiciozne planove za budućnost kazališta.

Denis Hladiš
"Ako se ambiciozno ne postavi, ništa se neće dogoditi. Trudit ćemo se kao i s ovom predstavom, otvorenog srca i svesrdno. Ovo je dobar početak za sve što nas čeka," poručio je Hladiš.

Za sve koji nisu mogli prisustvovati premijeri, najavljene su dodatne izvedbe:

- Subota, 8. lipnja u 20 sati

- Nedjelja, 9. lipnja u 20 sati

Ulaznice su dostupne na blagajni KMC-a ili online. Ne propustite priliku doživjeti povratak kazališta u Bjelovar!

Foto: Gradska kazališna kuća Bjelovar

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije