Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stripoteka

Najvažnije novosti s nezavisne strip-scene u zbirci Komikaza

'komikaze2_nnn_kul_160311'
''
06.12.2011.
u 14:09

Jubilarna, deseta knjiga strip-kolektiva Komikaze kompilira radove 26 umjetnika iz cijeloga svijeta

Iz tiska je izašla deseta, jubilarna zbirka kolektiva Komikaze, inače najagilnijih domaćih promotora nezavisne strip-scene. Novo izdanje geografski obuhvaća radove umjetnika s tri kontinenta, od Kine preko desetak europskih zemalja do Argentine, te podjednako raznovrsne crtačke i narativne stilove kojima je zajednički tek odmak od mainstreama što ga možemo pronaći na gotovo svakom kiosku svijeta.

U ovoj knjizi čekaju nas radovi nekih od stalnih suradnika kolektiva, poput Igora Hofbauera (autor prepoznatljivih vizuala zagrebačkog kluba Močvara) i Dunje Janković (naša višestruko nagrađivana autorica apstraktnih stripova koja trenutačno boravi u SAD-u), a tu su i neki prvi put objavljeni autori, poput ilustratora Mirona Milića, inače povremenog suradnika Playboya koji svoje radove često izlaže u Europi. Među najmlađim autorima neodoljivim se, pametnim humorom ističe Miran Križanić, u čijim je radovima glavni lik tragikomični kontemplativni snjegović.

Ako ste se zaželjeli alternativnog štiva, nećete pogriješiti s ovom pametno balansiranom zbirkom koja pruža presjek najvažnijih novosti s nezavisne scene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije