Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Synesthetic project

Najnoviji video naše flautistice Nike Bauman spaja pokret, glazbu, sliku i priču

Foto: Synesthetic project
23.10.2019.
u 11:25

Zagrebačka flautistica s bečkom adresom Nika Bauman, objavila je najnoviji video u sklopu svog multimedijalnog autorskog projekta Synesthetic project

Synesthetic Project #3 inspiriran je suprotstavljanjem dvaju parova: jednog povezanog ljubavnim odnosom, drugog na samom početku zbližavanja. Video istražuje putovanje dvoje ljudi jedno prema drugom: oprez pred nepoznatim, zaigranost istraživanja, privlačnost koja stvara napetost i, na kraju, dubinu i bogatstvo intime.

Autorica koncepta i flautistica je Nika Bauman, gitaru svira Marko Ferlan, plesači su Antonia Dobrić i Rino Indiono, a za kinematografiju je zaslužan Toni Mijač

Projektom koji teži sintezi umjetnosti i spaja glazbu, pokret, sliku i priču, rekla nam je Bauman ranije u intervjuu za Večernji list, želi prenijeti poruku o toleranciji, razumijevanju i prihvaćanju različitosti, odnosima uzajamnog davanja i primanja te kroz umjetnost stvoriti metaforu društva kakvo trebamo graditi.

– Komunikacija i otvorenost veoma su nam bitni u ovom vremenu globalizacije, ali istovremeno svjedočimo i porastu straha od nepoznatog i nerazumijevanja. Na ovaj način pokušali smo kroz umjetnost potaknuti razumijevanje jedni drugih, otvaranje uma i duše prema nepoznatom –  ispričala je Večernjem listu Nika Bauman povodom premijere Synesthetic projecta koja se održala u MM centru ovog ožujka.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije