Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO - Antonio Carluccio: Sve što ste željeli znati o tjestenini

Najbolji recepti majstora talijanske kuhinje

Antonio Carluccio
Foto: Profil knjiga
18.06.2014.
u 07:30

Nova zbirka recepata neupitnoga kuma talijanske kuhinje Antonia Carluccia, u izdanju Profil knjige, podjednako je zanimljiva i početnicima i naprednim obožavateljima jedne od najpopularnijih namirnica na svijetu, tjestenine.

Čak sedam desetljeća najveći ambasador talijanske kuhinje voli, mijesi, kuha i jede tjesteninu pa u novoj kuharici prenosi recepte, savjete i tajne koje je strastveno skupljao 50 godina, sve kako bi čitateljima pomogao da na mnoge različite načine stvore najpopularnije i najukusnije jelo na svijetu.

U novoj knjizi Carluccio čitatelje uvodi u različite vrste tjestenine i objašnjava kako odgovarajući umak povezati s pravom vrstom tjestenine, uz detaljne upute za čitatelje koji će sami pripremati svježu tjesteninu. Tu su i inačice klasika te čudesnih regionalnih specijaliteta.

Da netko ne bi pomislio kako je riječ samo o već poznatim jelima, tu su juha od jaja s leptirićima, sedani s votkom i dimljenim lososom, rezanci s limunom uz pileće okruglice, naborani ravioli na ubrusu ili slavljenička južnjačka zapečena tjestenina kad se želite posebno iskazati. Nisu zaboravljeni ni sladokusci pa su na popisu slastica palačinke punjene sirom ricottom s umakom od čokolade ili malo drukčije okruglice sa suhim šljivama. A sve može napraviti i kuhar-početnik. Donosimo vam izbor nekoliko sjajnih recepata. Buon appetito!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije