Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palais de Tokyo

Najbolje 
od video umjetnosti 
u Parizu

Dalibor Martinis
arhiva
06.10.2012.
u 08:17

Teme interesa su različite – od položaja žena, rasapa vrijednosti do aktivizma i intervencija 
in situ. Priče 
s istoka otvara D. Martinis, 
a zatvara 
D. Maljković

Renomirani umjetnik Dalibor Martinis prvi je od petero suvremenih videoautora i upravo se predstavlja publici u sklopu Festivala Hrvatske u Francuskoj u programu East side stories. U meki suvremene umjetnosti, u Palais de Tokyo izlaže radove Open Reel, 2RKO Radio Pictures presents: To America I say i Egyptian Odessa Stairs. Priče s istočne strane program je osmišljen kako bi francuska publika upoznala razvoj suvremene hrvatske videoumjetnosti kroz nekoliko generacija.

Renata Poljak pokazuje što je najviše zanima – četirima radovima – Great Expectations, Ruta and the Monument, Staging Actors / Staging Beliefs (Boshko Buha) i ‘Memories – Tito / Tata suptilno naznačuje dokumentarne i autobiografske elemente koji su je nagnali da istražuje položaj žena, imigraciju, propadanje vrijednosti... a nastale nakon sukoba u bivšoj Jugoslaviji. Treći je Igor Grubić, poznat po aktivizmu i intervencijama in situ. Predstavlja se radovima “Angels with Dirty Faces”, “United hands” i “East Side Story”. Andreja Kulunčić predstavlja se radom “A Reconstruction of year: Important Day in Our History” propitujući odnose između javnih i privatnih prostora. Priče zatvara David Maljković, poznat po instalacijama, skulpturama, filmovima, ali i uspješnoj europskoj karijeri, koji se bavi modernističkim naslijeđem bivše Jugoslavije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije