Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završene 34. Gavelline večeri

Najbolja predstava je "Petrijin venac", a najbolji redatelj Bobo Jelčić

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
24.10.2019.
u 12:35

Svečanom dodjelom nagrada u srijedu su završile 34. Gavelline večeri . Stručni žiri u sastavu:  Biseka Ipša, Anica Tomić i Gea Vlahović odlučile su da je najbolja predstava "Petrijin venac" beogradskog Ateljea 212, a najbolja režija Bobe Jelčića u predstavi "Tri sestre" HNK Zagreb.

U obrazloženju za "Petrijin venac“ žiri ističe:

" Nagradu dodjeljujemo izvanredno atmosferičnoj kazališnoj rekreaciji romana Dragoslava Mihailovića, koja arhetipsku temu ženske sudbine kao paradigmatske žrtve ubojitog provincijalnog patrijarhata doslovno raspliće na sceni, u kompleksnoj predstavi čija burna intimistička interpretacija klasika srpske književnosti snažno iskoračuje iz uobičajenog repertoarnog kazališnog mainstreama. U dramaturško-redateljskom rješenju Mile Mašović-Nikolić i Bobana Skerlića, jednu ženu i njezinu tragičnu sudbinu u neprekidnoj interakciji pletu tri glumice – Marta Bjelica, Jovana Gavrilović i Milica Mihajlović – čineći moćan troglas ženskoga identiteta „koji je preživio sve“..."

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Nataši  Matjašec Rošker, za ulogu  Sophie von Essenbeck u predstavi  „Sumrak bogova“ Slovenskog narodnog gledališča Maribor i u režiji Dalibora Matanića, dok je najboljom muškom ulogom proglašena ona Emira Hadžihafizbegovića u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ Kamernog teatra 55 iz Sarajeva,  u režiji Kokana Mladenovića.

Ključne riječi

Komentara 1

KN
knjiznica
11:28 29.10.2019.

Napisala sam već dva puta ali Vama kad ne paše, brišete, ne tiskate taj komentar. Kazala sam za predstavu "Ut desint vires tamen est laudanda voluntas". Taj užas od prostačke prestave je najbolja režija? Kakve su tek bile druge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije