Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svečanost

Naj naj naj festival: Najbolja predstava je 'Waitapu', a 'Srcu na sceni' dvije nagrade

01.04.2015., Zagreb - U kazalistu Zar ptica dodijeljene su nagrade Naj, naj, naj festivala.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
03.04.2015.
u 13:43

Mjuzikl "Srce na sceni" svim gledateljima nudi važnu životnu pouku: "Nemoguće može postati moguće". Treba ih vidjeti!

Četrnaest predstava natjecalo se za nagrade na slavljeničkom, 15. Naj, naj, naj festivalu zagrebačkog gradskog kazališta Žar-ptica. Brojeve koje je poravnala izbornica ovogodišnjeg festivala, dramaturginja i teatrologinja Mira Muhoberac "pokvarilo" je kazalište iz Irana koje nije uspjelo doputovati s najavljenom predstavom "Tajna dvorca Kalat".

I o posvajanju djece

Sve je predstave ocijenio žiri u sastavu: glumica Helena Buljan (predsjednica žirija), redatelj Zoran Mužić, dramaturginja Marijana Nola, glumac Tomislav Krstanović i kazališna kritičarka Večernjeg lista Bojana Radović. Dodijelili su deset Zlatnih ptica, ali i jednu posebnu diplomu. Zlatna ptica za najbolju predstavu ostala je u Žar-ptici, za predstavu "Waitapu" u režiji Saše Broz.

Najbolja redateljica je Olja Lozica koja je žiri osvojila predstavom "Darmarzemska", splitskog Gradskog kazališta lutaka. Nagrada za najboljeg glumca pripala je Danijelu Radečiću za ulogu u predstavi "Moja obitelj i jedan jež", Kazališta Smješko, a najbolja glumica je Marija Kolb koja je nagradu dobila za čak šest uloga u predstavi "Dječak koji je tražio zmaja", Gradskog kazališta Scena Gorica. Za sporedne uloge nagrađeni su: Lada Bonacci za ulogu mame u predstavi "Moja obitelj i jedan jež" te Zoran Pribičević za uloge u predstavi "Grimmix" Teatra Kerekesh. Zlatna ptica za najbolji novi tekst pripala je Hrvoju Zalaru za tekst "Moja obitelj i jedan jež", priču koja se bavi posvajenjem djece.

Kazališna čarolija

Najbolja scenografija je ona Igora Vasiljeva u predstavi "Darmarzemska", a najbolje kostime kreirala je Sandra Dekanić za "Waitapu". Čak su dvije nagrade pripale mjuziklu "Srce na sceni", autora i redatelja Slavka Sobina, Dramske skupine Udruge Srce iz Splita. Njima je pripala Zlatna ptica za vrhunsku kazališnu čaroliju, a Slavku Sobinu posebna diploma za autorstvo i rad na toj predstavi koja gledateljima nudi važnu životnu pouku da "Nemoguće može postati moguće".

>> Predstavom "Waitapu" otvoren 15. Naj,naj,naj festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije