Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pisac Dragan Velikić za Večernji list
Povratak na članak

Naizmjenično se osjećam i kao Istrijan i kao furešt

Poznati srpski pisac Dragan Velikić, dvostruki dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine govori o posljednjom romanu "Islednik"

Komentari 5

IV
IvanXXIII.
18:01 16.05.2016.

Velikić je u prvom redu veleposlanik književnosti.

VL
AP
ante_pustinjak
08:29 17.05.2016.

mi koji vučemo korjene odozdo i većina nas je rođena dolje morali smo otići u doba nesretne bivše tvorevine trbuhom za kruhom, a ovaj došljo se odmah osjeća domaćinom i čak fureštom. hebote, koliko vas se doselilo u istru nakon što se istjerali talijane? mali milijun. godina hrvati nisu mogli u slikarsku koloniju u rovinj sve dok i zadnji srpski isprdak nije dobio svoju kućicu i svoj atelje. te kovač se osjećao kao rođeni istrijan, te sad i ovaj koji se friško doselio! on mi je nešto poput starog prdonje andrića: oportun i lojalan svakoj vlasti, mjesto veleposlanika kao i Andrić, samo da njegovoj riti bude dobro. lako je pisati romane kad ti želudac ne krči svednevice. e moj velikiću, mali si čovjek i osrednji pisac! daj vi novinari (denise, sinko!) prestanite nas svakodnevno filati i bombardirati prekodrinskim veličinama! puca nama jelek za njih! dajte nešto kvalitetno, istinski prozapadno. ne treba nam škart, imamo tomiće, jergoviće, onu malu iz vukovara (simić-bodrožić) i još puno njih iste fele. već nam i oni silno "uljepšavaju život" iz dana u dan...

VL
IO
istarski-ogranak-drustva
18:05 16.05.2016.

Ivan XXIII. I to je istina, dapače.

VL
IO
istarski-ogranak-drustva
17:50 16.05.2016.

"Istrijan" ili Istranin?! I veleposlanik Vuka Draškovića!? Pa dokad toga blefiranja...? B. D. Biletić, Pula

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.