Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 205
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Nagrađivani Sjever u kinu Europa

Sjever
Kino Europa
02.02.2011.
u 15:07

Naoružan alkoholom i gomilom antidepresiva, junak sjeda na svoj skimobil i kreće put arktičkih prostranstava

Od četvrtka u kinu Europa prikazuje se "Sjever" redatelja Runea Denstada Langla, osvajač nagrade FIPRESCI i Europa Cinemas Label u Berlinu, te nagrade za najbolju režiju u Tribeci 2009. godine.

Ovaj "antidepresivni off-road" film, za koji Varietyjevi kritičari kažu da pršti od "fascinantnih vizuala koji podsjeća na filmove Jima Jarmuscha i Boulija Lannersa", govori o 30-godišnjem Jomaru koji je prije šest godina zamijenio blistavu karijeru skijaškog asa usamljeničkim životom u izoliranom skijaškom parku.

Jomarovu jednoličnu svakodnevicu ispunjenu TV-dokumentarcima iznenada prekida saznanje da ima sina iz prethodne veze. Oboružan alkoholom i gomilom antidepresiva, junak sjeda na svoj skimobil i kreće put arktičkih prostranstava u potragu za svojim potomkom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije