Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zečević

Nagrađivani ratni triler "Neprijatelj" u kinu Europa

neprijatelj
Foto: J. Marjanović
1/3
13.12.2011.
u 14:10

Osvojio je 18 međunarodnih filmskih priznanja, između ostalog dvije nagrade na 58. festivalu igranog filma u Puli, nagradu publike na Filmskom festivalu u Solunu, posebno priznanje žirija na Festivalu mediteranskog filma u Montpellieru

Ratni triler "Neprijatelj" redatelja Dejana Zečevića, nastao u koprodukciji Srbije, BiH, Hrvatske i Mađarske koji govori o skupini vojnika iz jedinice za razminiranje koja ostaje zarobljena usred minskog polja 1995. godine u Bosni, premijerno će se prikazati u nedjelju 18. prosinca od 20 sati u kinu Europa. Svjetsku premijeru imao je u Južnoj Koreji, a potom su ga vidjeli i gledatelji u nekoliko europskih gradova te na nizu festivala. Na redovitom je repertoaru kina Europa tijekom prosinca, a od 18. siječnja 2012. godine krenut će u distribuciju po domaćim art-kinima.

"Neprijatelj" je šesti dugometražni film srpskog redatelja Dejana Zečevića, a glumačku postavu čine Aleksandar Stojković, Vuk Kostić, Tihomir Stanović, Ljubomir Bandović, Dragan Marinković i Slavko Štimac. Scenarij potpisuje Đorđe Milosavljević.

U samo nekoliko mjeseci film ''Neprijatelj'' je postigao zapažen festivalski uspjeh: na desetak europskih i svjetskih festivala osvojio je 18 međunarodnih filmskih priznanja, između ostalog dvije nagrade na 58. festivalu igranog filma u Puli (Fedeorinu nagradu kritičara i Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara), nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu, posebno priznanje žirija na Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Montpellieru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije