Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLOŽBA

Nagrađene fotografije 15. festivala "Cest is d'best"

UTRKA
24.06.2011.
u 19:02

Prvu nagradu osvojila je Vlasta Štalekar za fotografiju Igre s vatrom, drugu nagradu Zvonko Radičanin za fotografiju Utrka i treću nagradu Đurđica Kocijančić Šnidarić za fotografiju Zarobljena.

U predvorju zagrebačke galerije Vladimir Filakovac, Dubrava 51 a, 27. lipnja u 19 sati bit će otvorena izložba "Najfotografija 15. festivala "Cest is d`best". Izložba je otvorena radnim danom od 10 do 19 sati, a može se razgledati do 14. srpnja. Ulaz je besplatan.
Kraljevi ulice, organizatori 15. međunarodnog uličnog festivala Cest is d' best, neposredno pred početak festivala objavili su natječaj za najbolju festivalsku fotografiju. Iako su ove godine uputili poziv svim građanima i posjetiteljima grada Zagreba, za razliku od prethodnih godina kada su na natječajima sudjelovali uglavnom članovi zagrebačkih fotografskih udruga − odazvao se manji broj autora od očekivanog. Naime, javilo se 30 pojedinaca s ukupno 198 fotografija snimljenih na brojnim atraktivnim priredbama i festivalskim događanjima.

Članovi stručnog povjerenstva strogo su se držali principa da za dobru fotografiju nije dovoljno samo biti u pravo vrijeme na pravom mjestu, već su pristigli radovi morali zadovoljavati sve kriterije umjetničke i dokumentarne fotografije uz poseban naglasak na ocjenjivanju jednog od izvornog obilježja − dokumentarnosti.

Tako je stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Vinko Šebrek, dugogodišnji predsjednik, a sada počasni predsjednik Fotokluba Zagreb, zatim Dijana Nazor, profesorica likovne umjetnosti i svestrana umjetnica, i fotoumjetnik Renato Pejković za izložbu izabralo 55 fotografija ukupno 19 autora, od čega su tri fotografije nagrađene, a tri pohvaljene. Prvu nagradu osvojila je Vlasta Štalekar za fotografiju Igre s vatrom, drugu nagradu Zvonko Radičanin za fotografiju Utrka i treću nagradu Đurđica Kocijančić Šnidarić za fotografiju Zarobljena. Pohvale su zaslužili: Andro Galinović za fotografiju Koga ti izazivaš, Biljana Knebl za fotografiju We love Popcorn i Robert Ravnić za fotografiju Hej.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije