Naslovnica Kultura Kazalište

Nagrade HNK Tomislavu Petranoviću, Ivanki Boljkovac...

Za najbolje dramske uloge u HNK Zagreb nagrađeni su Olga Pakalović i Livio Badurina, operne Ivanka Boljkovac i Giorgio Surian, a baletne Pavka Mikolavčić i Tomislav Petranović. Nagrade će dobitnicima biti uručene 3. srpnja u podne.
29. lipnja 2012. u 11:44 0 komentara 10 prikaza
tomislav petranović
Foto: anto magzan/pixell

Nagradu Mila Dimitrijević za najbolju žensku dramsku ulogu u prošloj sezoni u HNK Zagreb dobila je Olga Pakalović za ulogu Anice u drami "Maškarate ispod kuplja". Za najbolju dramsku mušku ulogu nagrađen je Livio Badurina za ulogu Sluge u drami "Rat i mir". Nagradu Marijana Radev za najbolju opernu žensku ulogu dobila je Ivanka Boljkovac za ulogu Crkvenjarke iz opere "Jenufa", dok je nagradu Vladimir Ruždjak za najbolju opernu mušku ulogu dobio Giorgio Surian za ulogu Dulcamare u operi "Ljubavni napitak".

Nagradu Ana Roje za najbolju baletnu žensku ulogu dobila je Pavla Mikolavčić za solo par u koreografiji "Druga simfonija", te za uloge Snježne kraljice i Vile šećera u baletu "Orašar". Nagradu Oskar Harmoš za najbolju baletnu mušku ulogu dobio je Tomislav Petranović za solo u koreografiji "Suita, suita, suita" te za ulogu Princa u "Orašaru". Nagrade će biti uručene 3. srpnja u podne u predvorju HNK.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.