Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatne ptice Naj, naj, naj festivala

Nagrada za najbolju režiju pripala je Milanu Trencu za predstavu "Emil i detektivi" ZKM-a

Naj, naj, naj festival
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/12
23.03.2016.
u 20:37

Zlatnu Žar pticu za najbolju predstavu u cjelini dodijelili su predstavi “Na Noinoj Arci u 8”, u režiji Roberta Waltla, Mini teatra iz Slovenije, a onu za najbolju režiju Milanu Trencu za režiju “Emila i detektiva” u ZKM-u

Zagrebački školarci, ali i oni najmanji koji će to tek postati, proveli su dio proljetnih školskih praznika u prepunim kazališnim dvoranama, na tradicionalnom Naj, naj, naj festivalu koji je za njih besplatan.

Gledali su 14 predstava – pet iz inozemstva i 9 iz Hrvatske, a među njima je, primjerice, bila i predstava “Duet” koju je talijansko kazalište Il Teatro Prova napravilo za djecu od samo godinu dana. Festival je završio sinoćnjom svečanom dodjelom nagrada i predstavom “Kako živi Antuntun”, koja je izvedena izvan festivalske konkurencije. 

Dvije ptice za Pinokija 

Nagrade – Zlatne Žar ptice – najboljima je dodijelio žiri u sastavu: glumica Helena Buljan (predsjednica žirija), Saša Božić, redatelj, Kostadinka Velkovska, glumica, i kazališne kritičarke Mia Mitrović i Bojana Radović

Zlatnu Žar pticu za najbolju predstavu u cjelini dodijelili su predstavi “Na Noinoj Arci u 8”, u režiji Roberta Waltla, Mini teatra iz Slovenije, a onu za najbolju režiju Milanu Trencu za režiju “Emila i detektiva” u ZKM-u. 

Najbolja glumica festivala je Amanda Prenkaj u ulozi Pinokija u Kazalištu Žar ptica. Tom je kazalištu pripala još jedna Zlatna ptica, ona za najbolju kostimografiju, a osvojio ju je Neven Mihić za kostime predstave “Pinokio”. 

Nagrada za najboljeg glumca je pripala Damiru Klemeniću za ulogu u “Neispričanoj bajci” Scene Gorica. Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu dobila je Marija Šegvić za ulogu u predstavu “Princeza i svinjar” Kazališta Smješko, dok je Zlatna ptica za najbolju sporednu mušku ulogu pripala Marku Hergešiću za ulogu u predstavu ““NE, TI NE ili o drukčijatosti” zagrebačke Male scene. 

Glazba iz Dinosaura

Zlatnu pticu za cjelokupni vizualni dojam predstave dobilo je bugarsko kazalište State puppet theater Sliven za Andersenovu bajku “Kresivo”, a žiri je posebno istaknuo lutke napravljene za tu predstavu. Deseta nagrada, ona po posebnoj želji žirija jest nagrada za najbolju glazbu, a pripala je Mateju Meštroviću za predstavu “Dinosauri” Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život. 

>>Riječ izbornice: Radost vrhunske kazališne igre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije