Naslovnica Kultura Film

Nagrada Fabijan Šovagović po prvi put se neće dodijeliti na Pulskom filmskom festivalu

"DHFR već dugo upozorava na nezadovoljavajući odnos Pulskog filmskog festivala prema hrvatskim filmskim autorima, stvaraocima i profesionalcima"
10. lipnja 2019. u 22:56 2 komentara 116 prikaza
Pulski filmski festival
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

U dogovoru s obitelji Šovagović, Društvo hrvatskih filmskih redatelja donijelo je odluku da se Nagrada "Fabijan Šovagović" ove godine dodijeli na Filmskom festivalu u Vukovaru umjesto u Puli kao svih prijašnjih godina. Ovogodišnja dobitnica Nagrade "Fabijan Šovagović" je hrvatska filmska i kazališna glumica Inge Appelt, objavljeno je danas.

Ivo Gregurević Odlazak velikog glumca Ivo Gregurević preminuo u 67. godini: 'Bio je rasni glumac. Izvana tvrd, iznutra mekan'

"DHFR već dugo upozorava na nezadovoljavajući odnos Pulskog filmskog festivala prema hrvatskim filmskim autorima, stvaraocima i profesionalcima. Umjesto da bude mjesto okupljanja hrvatskih filmskih profesionalaca, mjesto razmjene i razgovora o problemima, planovima i razvoju hrvatske kinematografije te njezine stručne valorizacije u europskom i svjetskom kontekstu, Pulski filmski festival je, unatoč izdašnom budžetu, slabo organizirana priredba čije vodstvo ne razumije svoju ulogu u životu hrvatskoga filma. Zbog navedenoga je DHFR odlučilo ove godine ne prisustvovati na Pulskom filmskom festivalu. Osim odluke da se Nagrada "Fabijan Šovagović" ne dodijeli na Filmskom festivalu u Puli, Upravni odbor DHFR odlučio je ne sudjelovati ni u radu Festivalskoga vijeća", stoji u priopćenju.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • busbus59:

    Sad mogu slobodno dodijeliti nagradu Boris Miletić! Ili Valter brani Pulu Flego!

  • zanaše1:

    Konačnoooo....bravoooo...