Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJIGA TIŠINE

Nadahnuta meditacija o snazi i užitku koji nam pruža tišina

Knjiga tišine
Planetopija
31.03.2010.
u 11:28

Odraz vlastitih iskustava, i euforičnih i mračnih, pronalazi u pričama drugih koji su iskusili tišinu - od istraživača i mistika do pomoraca.

Nakon bučnog odrastanja kao jedna od šestero djece Sara Maitland, rječita feministkinja i majka, u svojim se kasnim četrdesetima zatekla sama u životu na selu i na vlastito iznenađenje, zaljubila se u tišinu. U izuzetnoj, inteligentnoj knjizi pouzdanim, izravnim i mudrim riječima Maitland opisuje kako se upustila u istraživanje te nove ljubavi, provodeći razdoblja tišine u Sinajskoj pustinji, po škotskim brdima i u zabačenoj seoskoj kući na otoku Skye.

Odraz vlastitih iskustava, i euforičnih i mračnih, pronalazi u pričama drugih koji su iskusili tišinu - od istraživača i mistika do pomoraca.

Zaranja duboko u bogatu kulturnu povijest tišine, istražujući koje značenje ima u mitu i bajci, koliko je važna u zapadnim i istočnim religijskim tradicijama, njenu upotrebu u psihoanalizi i umjetničkom izražavanju i sve veći strah koji suvremeno društvo osjeća prema tišini.

Njeno putovanje u tišinu donijelo je svoja iznenađenja i neželjene strane, no najviše – osjećaj dubinske sreće.

Sarah Maitland je autorica brojnih proznih djela i nekoliko publicističkih knjiga o religiji, a dobitnica je nagrade Somerset Maugham. Predaje na dopisnom magistarskom studiju iz kreativnog pisanja za Sveučilište u Lancasteru.

Planetopija i Vecernji.hr ovom vam prilikom daruju tri primjerka Knjige tišine. Sve što trebate jest točne odgovore na našu pitalicu poslati na nagradna_igra@vecernji.hr s osobnim podacima. Sretno!

Sara Maitland, autorica bestselera New York Timesa KNJIGA TIŠINE, istraživala je temu tišine, između ostalog, i na otoku:

a) Skyeu

b) Heavenu

c) Sunnu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije