Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI INTERVJU

Dragan Bjelogrlić: S Hrvatskom je uvijek nešto komplicirano, tražili su da izbacim srpsku himnu iz filma

23.10.2021.
u 06:56

S velikim srpskim glumcem, režiserom i producentom, čiji su filmovi i serije obilježili protekla desetljeća i utjecali na brojne generacije, razgovarali smo u trenutku kada u Hvatskoj počinje prikazivanje njegova najnovijeg filma posvećenog životu Tome Zdravkovića i umiranju države i društva čije odjeke proživljavamo i danas. - Moja iskustva u Hrvatskoj su zaista čudna. Ja sam prvi koji je došao na hrvatsko tržište s filmom “Rane” koji je imao tu sudbinu da bude titlovan, što je bio apsurd tog vremena, ali bio je jako gledan. Ali, distributer me prevario. Čovjek je iskoristio vrijeme u kojem još nisu ni funkcionirale banke i platni promet između Hrvatske i Srbije, dao mi mali predujam, a ostatak nikada, iako je film imao preko 50 tisuća gledatelja. Uvijek je s Hrvatskom bilo nešto komplicirano. Sjećam se kako me jedan distributer za “Montevideo” pitao mogu li izbaciti srpsku himnu iz filma da bi se distribuirao u Hrvatskoj. Jednostavno nisam znao što bih mu odgovorio na toliko nepristojno i apsurdno pitanje. “Senke nad Balkanom”, koje su završile na Amazon Primeu, još jedino u Hrvatskoj nisu prikazane.

Komentara 73

Avatar PrvoPoljeBijelo
PrvoPoljeBijelo
07:52 23.10.2021.

ovaj oet pise o svojim prekodrincima. I to u svakom broju, strava.

Avatar jeremija1
jeremija1
08:28 23.10.2021.

E, Draganče...alergični smo na vas, to ti je ! Mediji i političari jude mešetari vas vole, no većina hrvatskog naroda sigurno ne !

DU
Deleted user
17:44 23.10.2021.

Objaviti ime i prezime onog tko je dopustio da od naj boljih hrvatskih novina, postane petparačka srpska hartija. Što rade naše tajne službe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?