Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga noć u muzeju

Na "Venera, Mars i Saturn s krova MSU-a“ pozvani ste u četvrtak

MSU
arhiva VL
13.07.2010.
u 17:02

U četvrtak, 15. srpnja MSU je otvoren od 12 do 22.30 sati, a cijene ulaznica niže su čak 50 posto. Uz to u 20.30 počinje program koji će posjetiteljima pokazati kako promatrati noćno nebo i planete

Muzej suvremene umjetnosti od podneva do večeri postaje nadasve zanimljiva lokacija za preživjeti  ljetne žege. Za ovaj četvrtak pripremili su posebno privlačan program i dugu noć u muzeju.

U  četvrtak, 15. srpnja MSU je otvoren od 12 do 22.30 sati, a cijene ulaznica niže su čak  50 posto. Uz to, u 20.30 počinje program nazvan  "Venera,  Mars i Saturn s krova MSU-a“. On će pokazati da ljetno nebo nije samo blještava vrelina, nego krije i mnoge tajne, ali i omogućuje da promatramo planete. Ante Radonić, voditelj planetarija Tehničkog muzeja iz Zagreba, na krovu MSU-a uputit će posjetitelje kako da promatraju ljetno nebo i objasniti što se vidi. Kako se bude spuštao sumrak, posjetitelji će pomoću teleskopa promatrati Mjesec i čekati pojavu planeta i zvijezda. Prvo će se pojaviti Venera, nakon toga vidjet će se planeti Mars i Saturn. Demonstrator s teleskopom bit će Dag Oršić iz Astronomskog društva Beskraj.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije