Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rim

Na "Putovanjima kroz književnost" gostovao Predrag Matvejević

Predrag Matvejević
PIXSELL
01.10.2010.
u 16:01

U tri dana ovog festivala Hrvatsku predstavlja književnik Predrag Matvejević, a i uvod za festivalsku knjigu, "Fest Book", je uzet iz njegova "Mediteranskog brevijara".

U Rimu je sinoć otvorena trodnevna smotra "Putovanja kroz književnost", odnosno predstavljanje svijeta kroz literaturu, sliku, zemljovide, film, glazbu, filozofiju i povijest. To je treća godina održavanja toga specifičnog festivala, koji je izazvao veliko zanimanje publike, ponajprije jer na njemu sudjeluju i autori iz mnogih zemalja. Ove godine organizatori su težište stavili na zemlje Sredozemnog mora, pa prema tome i Hrvatske.

Na posebnim savjetovanjima, u tri dana, Hrvatsku predstavlja književnik Predrag Matvejević, a i uvod za festivalsku knjigu, "Fest Book", uzet je iz njegova "Mediteranskog brevijara". "Fest Book" objavljuje radove mnogih poznatih književnika, filozofa, filmskih djelatnika, a među ovogodišnjim autorima su i Amos Oz, Claudio Magris, Gabriele Salvatores, Giuseppe Cederna i mnogi drugi.

Veliki prostor posvećen je i našem Dubrovniku. Uz to ovdje su mnogi već pročitali Matvejevićevu knjigu o kruhu, o kojoj je svojedobno prvi pisao Večernji list. Ova knjiga u Italiji je izašla u izdanju kuće "Garzanti" , a nosi naslov "Pane Nostro". Već je neko vrijeme na vrhu talijanskih top-ljestvica književnosti koje se formiraju prema prodaji knjiga.

Komentara 48

UT
utatica
18:42 01.10.2010.

od 1918 srbijaci predstavljaju hrvatsku kulturu, pa ne će valjda Aralica

OB
-obrisani-
19:00 01.10.2010.

I ovakve anti hrvatske gnjide nas predstavljaju? Bljak!

MA
marko53
19:57 01.10.2010.

Jedini Hercegovac kojeg komunjare vole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije