Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kerempuh

Na programu je deset predstava koje se smiju i rugaju našem životu

Dani satire Fadil Hadžić 2012
Anto Magzan/PIXSELL
29.05.2012.
u 19:02

SATIRA Predstave otvaraju ozbiljne teme, od obiteljskih tragedija do fenomena starosti i odnosa društva spram njega

Deset odličnih predstava koje su otvorile ozbiljne teme – od obiteljske disharmonije do fenomena starosti i odnosa društva prema njemu, igraju na 36. danima satire koje od ove godine nose ime Fadila Hadžića, a počinju u petak, 1. lipnja, u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Izbornik Hrvoje Ivaković odabrao je najbolja satirička i komediografska djela iz regije: "Prolazi sve" Olivera Frljića, Dolenčićevu "Krletku", predstavu "Ja, tata!" i odličnog Rakana Rushaidata te "Moj sin samo malo sporije hoda" perspektivnog mladog dramaturga Ivora Martinića. Još četiri predstave dolaze iz domaćih kazališta s juga: "Prasac koji gleda u sunce" dramaturginje Olje Lozice u izvedbi Kazališta Marina Držića, Brechtov "Pir malograđana" u izvedbi HNK Šibenik, "Baba Jaga je snijela jaje", komedija Dubravke Ugrešić u kojoj igraju Alma Prica, Ana Karić i Milena Zupančić te "Dabogda te majka rodila" po knjizi Vedrane Rudan kojima je, rekao je izbornik Ivanković, HNK Ivan pl. Zajc upriličio dvije predstave ženskog pisma. Iz Srbije stižu "Kumovi" Dušana Kovačevića u kojima igra i Miki Manojlović, a Bosansko narodno pozorište iz Zenice predstavlja "Pismo iz 1920." u režiji Olivera Frljića.

 Taj će radišni redatelj do jeseni raditi na novoj Kerempuhovoj premijeri, "Gospođi ministarki" koju je najavila nova dramaturginja kazališta Dora Delbianco.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije