Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjelja u hnk

Na pozornici HNK razgovor s autorskom ekipom opere "Mimi"

predstavljanje opere mimi
Davor Puklavec/PIXSELL
04.01.2015.
u 15:56

Što je od poznate Puccinijeve opere "La Boheme" napravio suvremeni francuski skladatelj Verriéres?

U nedjelju 4. siječnja u 11 sati na pozornici zagrebačkog HNK bit će predstavljena opera "Mimi" (Prizori iz boemskoga života) Frédérica Verrieresa, čija je premijera najavljena za 7. siječnja.

Što je od Puccinijeve opere "La Boheme" napravio francuski skladatelj Frédéric Verrieres? Kako će redatelj Guillaume Vincent predstavu premijerno izvedenu u kultnome pariškom teatru Bouffes du Nord prilagoditi ambijentu zagrebačkog HNK? Kroz kakvu će avanturu dirigent Jean Deroyer provesti desetero članova orkestra Opere zagrebačkog HNK?

O tim i drugim temama vezanim uz koprodukciju zagrebačkoga i pariškog kazališta bit će riječi u nedjelju na pozornici zagrebačkoga HNK, kada će biti projicirane i scene iz pariške predstave. O predstavi će govoriti intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, redatelj Guillaume Vincent, dirigent Jean Deroyer i scenograf James Brandily. Moderator razgovora je Branimir Pofuk, a pitanja iz publike su dobrodošla. 

>> Ostataci Puccinija u postapokaliptičnom umjetničkom skloništu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije