Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujević i Vujčić

Na posveti Borislavu Vujčiću u Vrgorcu i Rade Šerbedžija

boro vujčić
arhivska slika
30.06.2010.
u 10:35

U sklopu festivala "S Tinom u Vrgorcu" u četvrtak 1. srpnja pred Tinovom će se kulom u Vrgorcu održati večer u spomen na pisca Borislava Vujčića. O njemu će govoriti i Rade Šerbedžija, Marina Vujčić, Drago Glamuzina...

Poznatom pjesniku, dramatičaru, prozaiku i zaljubljeniku u kazalište Borislavu Vujčiću bit će posvećena druga večer festivala "S Tinom u Vrgorcu". Tako će u četvrtak 1. srpnja u 21 sat pred Tinovom kulom svoja sjećanja na Vujčića s publikom podijeliti Rade Šerbedžija, Marina Vujčić, Drago Glamuzina, Dražen Cvjetković, Borna Vujčić i Goran Matović. Bit će prikazan i film o Vujčiću.

Vujčić je rođen u Orahu pokraj Vrgorca 1957. godine, a umro je u Zagrebu 2005. godine, svega nekoliko tjedana nakon što je dobio nagradu Večernjeg lista za kratku priču. Objavio je niz poetskih, dramskih i proznih djela. Dobitnik je niza nagrada, a sa Šerbedžijom je osnovao kazalište Ulysses kojem je bio i ravnatelj.

Festival "S Tinom u Vrgorcu" pokrenuli su i osmislili Goran Matović, Teatar poezije i Gradsko kulturno središte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije