Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje HNK Zagreb

"Na kraju tjedna" putuje u Bolognu

Scena iz predstave
Foto: arhiva HNK Zagreb
09.03.2017.
u 11:05

"Na kraju tjedna" odabrana je kao jedna od šest predstava koje su kazališta Prospero mreže odlučila podržati i pratiti, vodeći se kriterijem kvalitete, suvremenosti i aktualnosti kazališnoga djela

Predstava "Na kraju tjedna", u režiji jednoga od najuspješnijih hrvatskih redatelja Bobe Jelčića,  u izvedbi Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, ovih dana gostuje u Bologni, gdje će još večeras, nakon sinoćnje prve izvedbe, igrati u  Teatru Arena del Sole. Time ova uspješnica nastavlja svoja europska gostovanja, nakon što je krajem prošle godine s velikim je uspjehom gostovala na Međunarodnom festivalu redatelja u Rennesu u Francuskoj.

Predstava je nastala unutar mreže europskih kazališta okupljenih u projektu Prospero, koji okuplja respektabilna kazališta s ciljem suradnje na planu razvoja europskoga stvaralaštva i školovanja mladih glumaca, pod pokroviteljstvom Kulturnog programa Europske zajednice. "Na kraju tjedna" odabrana je kao jedna od šest predstava koje su kazališta Prospero mreže odlučila podržati i pratiti, vodeći se kriterijem kvalitete, suvremenosti i aktualnosti kazališnoga djela.

U predstavi glume Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije