Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šerbedžija slavi

Na jubileju Ulyssesa u pulskoj Areni najveće ovacije Balaševiću

ulysses
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/5
11.07.2010.
u 14:55

Josipa Lisac jednostavno je briljirala, a odlično raspoloženi bili su i Vanessa Redgrave te Darko Rundek s pratnjom

Pravu rođendansku zabavu priredio je Rade Šerbedžija u subotu u Areni, u kojoj se slavilo deset godina njegova teatra Ulysses. Šerbedžija je Puljanima predstavio većinu svojih prijatelja koji su sudjelovali u predstavama, iza pozornice pila su se istarska vina uz domaći sir, kruh i maslinovo ulje, a na pozornici su se redali glumci i glazbenici.

Prava je zabava počela tek kada je Đorđe Balašević krenuo s "Vasom Ladačkim". Balašević je u Puli bio nakon sedam godina, a najavio je da će iduće godine prirediti veliki koncert u Areni.   

Proslava je okupila približno 5000 posjetitelja među kojima su bili i Anto Nobilo sa suprugom, Dijana Pleština, Saša Broz i mnogi drugi poklonici onoga što rade Rade i njegovi prijatelji.

Iako su na predstave kazališta Ulysses na Brijune znali dolaziti i političari, u subotu u Areni nije viđeno niti jedno poznatije lice iz svijeta politike.

Šerbedžija je u maniri domaćina tuluma svojih prijatelja i zvijezda često nastupe gledao iz publike, s čašom vina u ruci, a njegova supruga Lenka odjevena u bijelu haljinu šetala je s ružom u ruci.   

"Mostarska simfonieta" s Nigelom Osbornom, koja je radila na "Medeji" i "Kralju Learu", plijenila je simpatije ležernošću, a Zlatko Vitez iznenadio je violinom i Baladama Petrice Kerempuha. Navojec je žene oduševio saksofonom i pjesmom "What a wonderfull world ", a Čuček je ponudio odgovor kroz pjesmu "Sve je to od lošeg vina".

Vanessa Redgrave se s Francom Nerom, koji je bio raspoložen jer "može parlati italiano", upustila u jazz. V. Redgrave je, inače, sve vrijeme sjedila u publici i uživala u ugođaju. Josipa Lisac je briljirala, a Rundek otpjevao "Apokalipso" s nekoliko tisuća pratećih vokala iz publike.

Komentara 23

FE
Felicijen
16:23 12.07.2010.

Zanimljivo je kako privatno odani štovatelji najgoreg istočnog narodnjačkog muzičkog i drugog smeća pišu svoje komentare protiv svega i svačega iz nedavne prošlosti udobno zavaljeni u stanovima poklonjenim od bivših sistema koje toliko mrze jer su svjesni da su se u njima besplatno školovali i besplatno skućili. Sada su to sve redom veliki rodoljubi i borci za pravdu i poštenje i smetaju im ljudi drugačijih svjetonazora koji su sami u svojim životima zaradili svoju koru kruha, Kako jadno...

PD
Pop Djujic
16:39 11.07.2010.

backa tragikomedija zvani balasevic

EU
EUfan
15:47 11.07.2010.

Istranima poručujem da im jako zavidim na Areni sa ovakvim gostima. Naša suvremena i skupo plačena Arena zjapi prazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije