Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORIN Dodjelu nagrada vodit će Danijela Trbović i Đani Stipaničev

Na HTV-u sve spremno za večerašnju dodjelu Porina

porin-txt.jpg
import
11.05.2008.
u 19:05

Bili smo na generalnoj probi ovogodišnje dodjele diskografskih nagrada Porin, koja će se večeras u 21.20 sati na prvom programu HTV-a uživo emitirati iz HTV-ova studija Antona Martina.

Voditelj bez iskustva
Dodjelu su trebali voditi Danijela Trbović i Tarik Filipović, ali zbog kazališnih obaveza popularnoga glumca zamijenit će pjevač bez voditeljskog iskustva Đani Stipaničev.

Ni prvi ni zadnji put da se miješaju profesije i tu nema ničeg spornog, ali bode u oči to da je Stipaničev nominiran u kategoriji broj 20 za najbolju izvedbu folklorne glazbe s pjesmom “Htel sem”. No to je, uz prežvakanu priču o nedovoljnoj zastupljenosti pokojnog Toše Proeskoga, jedina upitna stvar ovogodišnje dodjele.

Cušpajz na sceni
U glazbenom dijelu očekuje nas pak pravi cušpajz izvođača na atraktivnoj pozornici - od nepoznatijih - kvartet tuba XL i grupe Gatuzo do Tereze Kesovije, Nene Belana, TBF-a, Jacquesa, Shortyja, Nine Badrić, Livija Morosina, Tamare Obrovac, B.R.K., E.N.I., Marka Tolje i Riversica.

Među prezenterima se također, kako i treba, našlo mješovito društvo satkano od kazalištaraca, sportaša, TV voditeljica, glazbenika, ali i jednog političara.

Bandić prezentira
To je koji drugi doli svestrani gradonačelnik Milan Bandić. On će s Josipom Lisac Porina dodijeliti najboljem albumu etnoglazbe. Čast predavanja nagrade albumu godine pripala je rukometašima Igoru Voriju i Mirzi Džombi, a Ćiro Blažević će s Oliverom Dragojevićem nagraditi ženski vokal.

Tu su još i Gobac, Hus, Helga Vlahović i ostali, ali nije jasno zašto će u kategoriji alternativnog rock albuma Porin dodijeliti širim masama nepoznate klasične izvođačice Zita Varga i Katarina Krpan. Očekuje nas zanimljiv prijenos.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije