Naslovnica Kultura Kazalište

Na Brijune se vraća kultni "Kralj Lear" s Radom Šerbedžijom

"Kralja Leara" je u proteklih deset sezona vidjelo više od 22.000 gledatelja. Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija
15. kolovoza 2011. u 13:06 5 komentara 321 prikaza
Rade Šerbedžija
Foto: arhiva VL

U Tvrđavi Minor na Malom Brijunu ove će se sezone odigrati četiri izvedbe „Kralja Leara“, kultne predstave kojom je kazalište Ulysses 2001. godine započelo svoje djelovanje. "Kralj Lear" Kazališta Ulysses počinje već u fažanskoj luci, gdje se francuski i burgundijski kralj, koji idu u prošnju Learove kćeri Cordelije, ukrcavaju na brod s publikom, a nastavlja se na pet lokacija utvrde Minor, koja u predstavi "igra" dvor kralja Leara. "Kralja Leara" na Malom Brijunu u proteklih je deset sezona vidjelo više od 22.000 gledatelja.

Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija u ulozi kralja Leara. Learove kćeri igraju Ksenija Marinković, Linda Begonja i Ivana Rošćić, kraljevu ludu Mladen Vasary, grofa Gloucestera Miodrag Krivokapić, a ostatak glumačke ekipe čine Dejan Aćimović, Mladen Vulić, Slavko Juraga, Nenad Cvetko, Zoran Gogić, Ivan Đuričić, Damir Poljičak, Marko Juraga, Igor Kovač i Eva Stazić. Uz glazbenu podlogu Mostarske Sinfoniete, u predstavi nastupa i riječka skupina „Putokazi“.

„Kralj Lear“ igra 18., 19., 20. i 21. kolovoza. Brod iz Fažane polazi u 19.30 sati.

 

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar alien79
  alien79:

  Kako se ovaj jugović uvalio na Brijune, Rade šta si radio 90\'-91\' smeće jedno? Poslo bi ja tebe na Krf

 • Avatar babatero
  babatero:

  Ja bih ga poslala na koncert grupe Let 3, čujem da će se birati najbolji hvatač čepova, zubima.

 • Somelier:

  22.000, zar ima toliko betežnika koji idu tu nakaradu gledati. Brijuni su utočište izbjeglih Hrvatskih srba \"umetnika\" umjesto da im se dodjeli Goli Otok pa neka ga od zarade i donacija obnavljaju. Bilo bi neke koristi i sigurno nebi smetalo ... prikaži još!o Hrvatima kao kada se spomene da su okupirali Brijune.