Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera iz 2001.

Na Brijune se vraća kultni "Kralj Lear" s Radom Šerbedžijom

Rade Šerbedžija
arhiva VL
15.08.2011.
u 13:06

"Kralja Leara" je u proteklih deset sezona vidjelo više od 22.000 gledatelja. Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija

U Tvrđavi Minor na Malom Brijunu ove će se sezone odigrati četiri izvedbe „Kralja Leara“, kultne predstave kojom je kazalište Ulysses 2001. godine započelo svoje djelovanje. "Kralj Lear" Kazališta Ulysses počinje već u fažanskoj luci, gdje se francuski i burgundijski kralj, koji idu u prošnju Learove kćeri Cordelije, ukrcavaju na brod s publikom, a nastavlja se na pet lokacija utvrde Minor, koja u predstavi "igra" dvor kralja Leara. "Kralja Leara" na Malom Brijunu u proteklih je deset sezona vidjelo više od 22.000 gledatelja.

Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija u ulozi kralja Leara. Learove kćeri igraju Ksenija Marinković, Linda Begonja i Ivana Rošćić, kraljevu ludu Mladen Vasary, grofa Gloucestera Miodrag Krivokapić, a ostatak glumačke ekipe čine Dejan Aćimović, Mladen Vulić, Slavko Juraga, Nenad Cvetko, Zoran Gogić, Ivan Đuričić, Damir Poljičak, Marko Juraga, Igor Kovač i Eva Stazić. Uz glazbenu podlogu Mostarske Sinfoniete, u predstavi nastupa i riječka skupina „Putokazi“.

„Kralj Lear“ igra 18., 19., 20. i 21. kolovoza. Brod iz Fažane polazi u 19.30 sati.

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar alien79
alien79
13:40 15.08.2011.

Kako se ovaj jugović uvalio na Brijune, Rade šta si radio 90\'-91\' smeće jedno? Poslo bi ja tebe na Krf

DU
Deleted user
13:48 15.08.2011.

Ja bih ga poslala na koncert grupe Let 3, čujem da će se birati najbolji hvatač čepova, zubima.

SO
Somelier
14:02 15.08.2011.

22.000, zar ima toliko betežnika koji idu tu nakaradu gledati. Brijuni su utočište izbjeglih Hrvatskih srba \"umetnika\" umjesto da im se dodjeli Goli Otok pa neka ga od zarade i donacija obnavljaju. Bilo bi neke koristi i sigurno nebi smetaloo Hrvatima kao kada se spomene da su okupirali Brijune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije