Naslovnica Kultura Knjige

"Muška svinja" Ivana Jozića predstavljenja u Vip clubu

Klub je bio dupke pun, stajalo se dugo u redu za potpis knjige, a autor je pročitao dio priče i dobio ovacije
03. travnja 2016. u 13:12 1 komentara 861 prikaza
Roman Simić, Korana Serdarević i Ivan Jozić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Zbirka priča "Muška svinja" Ivana Jozića predstavljena je sinoć u Vip clubu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Klub je bio dupke pun, stajalo se dugo u redu za potpis knjige, a autor je pročitao dio priče i dobio ovacije. O knjizi su, uz Jozića, govorili i književnici Roman Simić i Korana Serdarević.

"Tko je ta svinja, i zašto je muška? I što je pobogu, tih dvadeset očajno ljubavnih? Parafrazirajući naslov slavne Nerudine zbirke, Ivan Jozić već nam na početku nudi koordinate svijeta u koji nas poziva – humor, književnost i pripadajuće joj dijaloge, te najavu da ćemo čuti ponešto i o odnosima između spolova, predrasudama o njihovoj (ne)moći, o ulogama koje smo u ljubavničkom odnosu skloni umišljati, prepozavati ili zauzimati. No u središtu ovoga svijeta punog neobičnih ljudi (i poneke još neobičnije životinje), između Kijeva i Zagreba, Tennessija i Arlesa, pod nebom na kojem se križaju putanje aviona i Van Goghovih zvijezda, dočekat će nas ništa drugo doli dobra, stara i ponešto izudarana – ljubav. Jer, Ivan Jozić svoju je prvu knjigu sačinio baš od nje: od žena i muškaraca koji putuju i traže je, a ponekad i pronalaze na mjestima na kojima to mi (a ni oni) ne bismo očekivali", kaže o knjizi Roman Simić.

>> Stankoviću na predstavljanje knjige došli Ćiro, Severina...

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas

  • samoborka:

    A da se uradak zove Zenska kuja ili Zenska krava nazvalo bi ga se seksistickim i uvredljivim... Muskarce se smije vrijedjati, a zene ne?