Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Multimedija

Multimedijalni DVD o krapinskom pračovjeku dobio nagradu CBTour

DVD
28.09.2010.
u 16:43

Prvi put ovaj DVD omogućuje virtualnu šetnju novim muzejom u Krapini jer objedinjuje više tehnologija i nudi razne interaktivne mogućnosti upotrebe.

Tek što je predstavljen u Muzeju krapinskih neandertalaca, multimedijalni DVD, koji na četiri jezika priča o evoluciji čovjeka kroz postav novoga muzeja, dobio je nagradu u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu. Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan (na slici s voditeljicom MKN Vlastom Krklec) primila je nagradu CBTour inovacije u poslovnom turizmu, a u kategoriji najbolje tehnologije hrvatskoga turizma.

Interaktivni multimedijalni DVD jedinstven je inovativni proizvod tvrtke Novena jer omogućuje kretanje kroz postav novoga u Krapini i pregledavanje stalnoga postava i na računalu, kad posjetitelj napusti zgradu. Korisnik se uz interaktivni DVD može kretati prema svojoj želji i razgledati određen eksponat u virtualnoj šetnji s više strana, do najsitnijih detalja. Autor je sadržaja studio Novena, a direktor Ervin Šilić niz godina bavi se izradom virtualnih sadržaja za muzejske ustanove u zemlji i inozemstvu. Prvi put ovaj DVD objedinjuje više tehnologija i nudi razne interaktivne mogućnosti korištenja.

Stoga su ga Muzeji Hrvatskog zagorja prijavili na natječaj koji je raspisalo ugledno Društvo inovatora Sigma iz Zagreba. Muzej krapinskih neandertalca je do sada najveći projekt Muzeja Hrvatskog zagorja koji je realiziran zahvaljujući autorskom projektu arhitekta Željka Kovačića i paleontologa Jakova Radovčića te financiranju Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Na realizaciji su radili brojni suradnici među kojima i tvrtka Novena razvivši nov i jedinstven proizvod za naše tržište.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije