Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Mucalov program za splitskog intendanta bez voznog reda

duško mucalo
arhivska slika
11.06.2010.
u 15:52

U Ministarstvu kulture tvrde da još nisu dobili službeni program Duška Mucala kojim je izborio mjesto intendanta u HNK Split. Stoga ni ministar Biškupić ne može komentirati izbor.

U Ministarstvu kulture i danas su uzalud isčekivali program kojim je diplomirani ekonomist, pjevač, skladatelj i tekstopisac Duško Mucalo izborio intendantsko mjesto u HNK Split.

Dokumenti iz Splita nisu stigli, premda su novine preplavljene bespoštednim pravopisnim i gramatičkim analizama Mucalova programa u kojem Aristotela proglašava dramskim autorom!?

A bez službenog programa, ministar kulture Božo Biškupić ne želi komentirati Mucalov izbor za prvog čovjeka splitskog teatra. Uostalom, hadezeovi članovi splitskog Gradskog vijeća znakovito su bojkotirali glasovanje o novom intendantu, kao i svi oni koji su u opoziciji prema splitskom neposredno izabranom gradonačelniku Željku Kerumu.

Valja znati da je Mucalo, i to kao skladatelj, član Zajednice umjetnika Hrvatske, što znači da mu je baš ministar Božo Biškupić potpisao rješenje da je dao zamjetan doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti.

Dosad je ministar kulture, kojem prolazi već treći mandat, potvrdio sve intendante osim onog riječkog Slobodana Šnajdera, i to još za Tuđmanova života.

Premda je Kerum HTV-u izjavio da će se Mucalo sastati s Biškupićem, u Ministarstvu o tome ne znaju ništa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije