Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Mozaik knjiga objavila roman J. Steinbecka "Istočno od raja"

roman, Istočno  od raja, James Dean
27.04.2010.
u 16:45

Prema ovome romanu, slavni američki redatelj Elia Kazan snimio je 1955. godine istoimeni film u kojem su glavne uloge odigrali James Dean i Julie Harris.

"Istočno od raja" najambiciozniji je roman američkoga nobelovca Johna Steinebecka (1902.-1968.), poznatog po romanima "Plodovi gnjeva", "Tortilla Flat", "Zima našeg nezadovoljstva", "Zalutali autobus" te dužim pričama "O miševima i ljudima" i "Biser". Prema ovome romanu, slavni američki redatelj Elia Kazan snimio je 1955. godine istoimeni film u kojem su glavne uloge odigrali James Dean i Julie Harris.

Smješten u bogatu dolinu rijeke Salinas u Kaliforniji, ovaj snažan i brutalan roman prati isprepletene sudbine dviju obitelji - Trask i Hamilton - čiji naraštaji bespomoćno iznova ponavljaju pogreške Adama i Eve i otrovno suparništvo Kaina i Abela.

U ovom je romanu Steinbeck stvorio neke od svojih najnezaboravnijih likova i istražio svoje najtrajnije teme: tajnu identiteta, neobjašnjivost ljubavi i smrtonosne posljedice odsutnosti ljubavi.

"Istočno od raja" upravo je izdala Mozaik knjiga, a urednik je romana je Zoran Maljković.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije