Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt 55+

Montažstroj u seniorima ponovno probudio dječju razigranost

Montazstroj 55+
Pixsell
08.07.2012.
u 16:37

Predstavili su rezultate plesne, dramske, novomedijske i debatne radionice koje su pohađali

Prvim javnim predstavljanjem u novozagrebačkoj sceni Travno pripadnici generacije 55+ pokazali su što su naučili na radionicama koje je kazališna skupina Montažstroj organizirala kao uvertiru u predstavu i film jednostavnog naziva “55+”.

U tom su projektu angažirani seniori u rasponu od 55 do 87 godina, a koji su se svi dobrovoljno prijavili za sudjelovanje jer ne žele biti tiha i od društva zaboravljena manjina.

– Godine skoro ništa ne određuju. Čovjek mora biti aktivan dok god traje. U normalnim uvjetima trebali bismo svaki dan biti zaposleni, jer uvijek postoji neka aktivnost za koju niste prestari – upozorio je okupljene jedan gospodin.

Iz seniora izvukli djecu

On i njegovi kolege u Travnom su za obitelj i prijatelje predstavili rezultate plesne, dramske, novomedijske i debatne radionice koje su pohađali.

– Živimo u društvu u kojem ti stalno govore da ne smiješ ili ne možeš nešto jer si u godinama, i zato sam zahvalna mladima koji su radili s nama i nisu se rugali ili čudili našim prvim pokušajima. Oni su iz nas ponovno izvukli djecu – rekla je jedna ganuta gospođa.

U razgovorima o perspektivi starijih generacija spominjala se čak i udruga koju je dio njih naumio osnovati, kako bi se snažnije zalagali za suradnju među generacijama te potaknuli svoje vršnjake da se aktivnije uključe u društveni život.

Treba uobličiti materijal

Energije i volje za to sigurno im ne nedostaje, što su dokazali i maratonskim, gotovo šestosatnim predstavljanjem u Travnom, na kojem je bilo i suza i smijeha.

Iz ogromnog iskustva naših često zanemarenih sugrađana koji tvore čak trećinu stanovništva tijekom radionica se rodilo mnogo raznorodnog materijala. Na redatelju je da tu šumu priča, kreativnih izraza i emocionalnih istupa sada uobliči u predstavu, koja bi uskoro trebala imati premijeru u zagrebačkom Lisinskom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije