Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poučna izložba

"Modernizam za sve!": Izložba o vrijednosti naše moderne arhitekture

Zgrada Pučkog otvorenog učilišta
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
30.05.2023.
u 12:25

Izložbeno-didaktički program o očuvanju arhitekture i dizajna "Modernizam za sve! Od mapiranja prostora do kulturne memorije" otvara se u srijedu, 31. svibnja u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb (POUZ).

Poučni program "Modernizam za sve!" nastoji izgraditi svijest o vrijednosti zgrade Pučkoga otvorenog učilišta kao primjeru arhitekture i dizajna zagrebačkoga poslijeratnog modernizma. Ponovno otkrivanje nekadašnjeg, izvornoga izgleda zgrade i usporedba s trenutnim stanjem omogućeni su zahvaljujući očuvanom ciklusu fotografija autora Željka Krčadinca.

Program, koji je rezultat višegodišnje suradnje POUZ-a, Hrvatskoga muzeja arhitekture HAZU te Instituta za povijest umjetnosti, otvorit će ravnatelj POUZ-a Ivan Šutalo, upraviteljica Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU Borka Bobovec i autorica programa te viša kustosica Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU Iva Ceraj.

Vodstvo izložbeno-programske cjeline u interijeru zgrade pod nazivom "Pars pro toto – izvorni mobilijar na izvornom mjestu: prva revitalizacijska zona" održat će muzejska savjetnica iz Muzeja za umjetnost i obrt Vanja Brdar Mustapić u centralnom hodniku prizemlja.

Sanja Lončar s odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu održat će vodstvo pod nazivom "Čovjek kao mjerilo: od antropologije prostora do obrazovanja za sve" u sjevernom podestu prvoga kata.

Iva Ceraj održat će program "Stvaranje kulturne memorije: fotografije Željka Krčadinca na pozicijama in situ" u hodniku uprave i južnome podestu prvoga kata, nakon čega slijede zaključne riječi i domjenak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije