Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kultura promjene

MM centar uveo prijeko potrebne "runde kratkog"

Hana Jušić
16.04.2014.
u 10:56

Selektor Vedran Šuvar iz Kinokluba Zagreb dobro balansira žanrove, a publici predstavlja i autore

Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu i Kinoklub Zagreb pokrenuli su filmske večeri pod nazivom Runda kratkog, koje će se u mjesečnom ritmu održavati u MM centru u Savskoj.

Na prvoj Rundi, održanoj u srijedu navečer, selektor Vedran Šuvar kratkim je razgovorom predstavio mlade redateljice Hanu Jušić, Petru Zlonogu i Sonju Tarokić i Tanju Golić, čije smo filmove između ostalih gledali. Prikazan je i već pomalo kultni "Nije da znam nego je to tako", kojim je T. Golić 1994. godine pokrenula trend niskobudžetnih studentskih filmova snimanih u jednoj prostoriji, kakvi danas dominiraju kratkometražnom produkcijom zagrebačke ADUDa oni ipak nisu jedino što se u nas uspješno snima, pokazala je vrlo dobro balansirana Šuvarova selekcija, koja je već u prvom izdanju predstavila po nekoliko eksperimentalnih i igranih filmova, kao i po jedan animirani i dokumentarni.

U solidno popunjenom, ali ne i prepunjenom MM centru posjetitelji su ih gledali u pravoj kinotečnoj atmosferi, onakvoj kakva je nasušno potrebna većini hrvatskih gradova. Posebno je važno što je fokus novog programa na kratkim filmovima (uglavnom) mladih domaćih autora, koje iznimno rijetko možemo vidjeti mimo ZFF-ovih "Kockica" i drugih festivalskih selekcija kratkog metra. Organizatori najavljuju da će se iduće dvije Runde kratkih održati u sklopu Dana hrvatskog filma, 16. i 26. travnja u SC-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije