Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gavelline večeri

Mladi glumac od formata vapi za takvom režijom

'preobrazba2_nnn_kul_161012'
''
16.10.2012.
u 14:27

Sve je oko Nikše Arčanina, koji i tjelesno trpi za svoju ulogu, svedeno na besmislenu dernjavu

Redatelj i dramaturg Ivan Plazibat podnaslovio je svoje čitanje Kafkine \"Preobrazbe\" kao Obiteljski kafkoskaz ili kratki komad o zaboravu. Proljetnu premijernu predstavu HNK Split zagrebačka je kazališna publika, u dvije izvedbe, vidjela u ponedjeljak u sklopu Gavellinih večeri. Mala komorna predstava u kojoj sve mora biti nabijeno i zlokobno, stisnula se, zajedno s publikom, na Gavellinoj sceni. Na žalost, opći dojam kao da potvrđuje dio podnaslova koji govori o zaboravu. No, ono što svatko treba pamtiti mladi je glumac Nikša Arčanin, doista fascinantan u svojoj ulozi Gregora Samse i zapravo mu treba poželjeti da što prije \"padne u ruke\" redatelju (primjerice Saši Božiću) koji će znati oko njega stvoriti podjednako fascinantnu predstavu. Ovdje sve ostaje na Nikši, koji za ulogu sasvim očito i tjelesno trpi, i bezbroj nedorečenosti. Sve što je u \"Preobrazbi\" trebalo scenski, glumački ili režiserski riješiti ovdje je svedeno na nemoguću dernjavu i skvičanje, a time se ne može izraziti ništa, a kamoli dijapazon emocija koje ta priča traži.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije