Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Mladen Janjanin v.d. glazbenog programa

Mladen Janjanin
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
03.11.2014.
u 15:20

Na Vijeću Dubrovačkih ljetnih igara prihvaćeno je novo vodstvo - v.d. intendanta je Mladen Tarbuk. Glazbeni program vodit će v.d. pomoćnik intentanta Mladen Janjanin, dok će v.d. pomoćnica za dramski program biti Mani Gotovac

        U Ministarstvu kulture danas je napokon održana sjednica Festivalskog vijeća. Jednoglasno je prihvaćen programski i financijski izvještaj ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara koje su Vijeću podnijeli bivši intendant Krešimir Dolenčić i ravnateljica Ivana Medo Bogdanović.Sjednicu vijeća vodio je Berislav Šipuš kojemu je predočeno i novo umjetničko vodstvo Igara koje je imenovala ministrica Andrea Zlatar Violić.

Vršiteljem dužnosti intendanta imenovan je Mladen Tarbuk. Novo ime koje se dosad nije spominjalo jest Mladen Janjanin, bivši dekan Muzičke akademije koji će biti v.d. pomoćnika intendanta za glazbeni program. V.d. pomoćnica za dramski program je Mani Gotovac. Novo umjetničko vodstvo program nadolazeće, 66. festivalske sezone predstavit će tradicionalno na Kandeloru, 2. veljače.

Podsjetimo, Dolenčić je osim intendanta, bio i ravnatelj dramskog programa. Ovog ljeta režirao je i Držićeva “Dunda Maroja”. Već tada bilo je jasno da postoje sporni momenti te da bi se naknadno otkrilo da je riječ o sukobu s gradonačelnikom Dubrovnika, odnosno o unutarnjem sukobu rastućeg turizma i kulture koja se u obliku u kojem postoji nastoji postisnuti ili čak izbaciti iz samoga starog grada. Ministrica Violić spomenula je preseljenje u Lazarete.     

>> Tarbuk intendant, dramski program vodi Mani Gotovac

>> Krešimir Dolenčić odlazi s mjesta intendanta Dubrovačkih ljetnih igara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije