Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Miro Kadoić Quartet nastupa u Teatru &TD

Miro Kadoić
arhiva
04.10.2012.
u 08:15

Ostali članovi kvarteta su slovenski jazz glazbenik Nikola Matošić (bas) i Blaž Jurjevčić (klavir) s kojima je surađivao na svom nagrađenom albumu „Free Point“ (2012) te pulski glazbenik Adrian Brnobić (bubnjevi)

Istaknuti i nagrađivani jazz saksofonist, flautist, klarinetist i skladatelj Miro Kadoić nastupa u petak 5. listopada od 20.30 sati u polukružnoj dvorani &TD, uz članove kvarteta: slovenske jazz glazbenike Nikolu Matošića (bas) i Blaža Jurjevčića (klavir) s kojima je surađivao na svom nagrađenom albumu „Free Point“ (2012) te pulskog glazbenika Adriana Brnobića (bubnjevi). Cijena ulaznica je 35 kuna (20 kuna za studente).

Miro Kadoić glazbom se bavi od ranih 80-ih, svirajući u blues sastavima i surađujući s pop-rock glazbenicima, ali istodobno počinje svirati i u malim jazz sastavima. Diplomirao je Muzičku akademiju u Zagrebu, a usavršavao se na Manhattan School of Music pod mentorstvom Reggie Workmana i Blu Lou Marinia. Kadoić je aktivan sudionik slovenske i hrvatske glazbene scene, osnivač i član niza jazz bandova, a među brojnim jazz festivalima na kojima je nastupio svakako treba izdvojiti Ljubljanski Jazz Festival, Montreux Jazz Festival i Jazz Lent. Dobitnik je nagrade "Status" Hrvatske glazbene unije za najboljeg alt-saksofonista Hrvatske u 1997., 2006. i 2007. godini. Osim jazz glazbe sklada i klasičnu i filmsku glazbu. S Matošićem, Jurjevčićem i Brnobićem, ovogodišnji će dobitnik dvaju Porina u kategoriji jazz glazbe predstaviti svoj skladateljski rad, a među djelima na koncertnom programu su i skladbe s nagrađenog albuma „Free Point“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije